Ατάκτως Ερριμμένα

Όταν το όραμα γίνεται πραγματικότητα

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ενημερωτική η συνέντευξη στην κυριακάτικη «δ» της κυρίας Χάιντι Λαζάνη, υπεύθυνης το προγράμματος «Taste the Seasons»,  το  μεγάλο στοίχημα της ανάδειξης της περιοχής μας ως την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019. Μεθοδικά βήματα από μια στελεχωμένη ομάδα εκπροσώπων του πολιτισμού, τουρισμού, εκπαίδευσης, πρωτογενή τομέα, με επιστημονική στήριξη με κύριο στόχο να φύγουν έξω από τα σύνορα οι γαστρονομικές γεύσεις του Αιγαίου, μέσω της διοργάνωσης παγκοσμίων γεγονότων, συνεδρίων, φιλοξενίας των διεθνών τάσεων μέσω των καλύτερων εκπροσώπων των κινημάτων στο φαγητό κλπ. Με την σοβαρότητα που πρέπει να έχουν όλα τα εγχειρήματα για να γίνουν από όράματα στόχοι και τα σχέδια του εναλλακτικού τουρισμού εκθέσεις ιδεών σε κατά καιρούς, συνεδριάσεις, ημερίδες και συνέδρια. Στη χώρα του Αρχέστρατου, πατέρα της γαστρονομίας και των Δειπνοσοφιστών, της διατροφής του Ιπποκράτη,  δεν είναι επιτρεπτό ο ελληνικός τουρισμός να μην μπορεί να αξιοποιήσει τα εκλεκτά προϊόντα του τόπου αλλά να «σερβίρει» στον τουρίστα ένα αμφίβολο μείγμα από πιάτα ξένων κουζινών τα οποία συχνά παρουσιάζονται με άσκημο τρόπο Ο Ιταλός δεν έρχεται  για να φάει καρμπονάρα, ούτε ο Γερμανός για σνίτσελ». Οι σύγχρονοι, έµπειροι ταξιδιώτες αναζητούν στους προορισµούς την ποιότητα, την βαθύτερη γνώση του πολιτισµού και του τρόπου ζωής των κατοίκων του τόπου που επισκέπτονται. Καθώς ο τρόπος ζωής ενός λαού, αφορά και το τι και το πώς τρώει, το πώς παρασκευάζει την τροφή, σε τι περιβάλλον, ποιες είναι οι τελετουργίες κατανάλωσης, σε συνδυασµό µε τα ιστορικά μνημεία, την αρχιτεκτονική, το περιβάλλον.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου