Με την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από την αποκατάσταση του διατηρητέου- ιστορικού μνημείου των ‘’Πηγών της Καλλιθέας’’ και της λειτουργίας του υπό την σύγχρονη πλέον μορφή ως τουριστικό – λουτρικό και παράλληλη ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και αισθητικής αξίας του, ο Δήμος Ρόδου και η διαχειρίστρια εταιρεία του μνημείου ΔΕΡΜ Α.Ε. διοργανώνουν διπλή εκδήλωση.
Σκοπός είναι η βράβευση των βασικών προσώπων – συντελεστών που συνέβαλαν στην αποκατάσταση-αναβίωση του μνημείου.
Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του Δήμου Ρόδου κ. Βασίλης Ψυλλάκης, εντεταλμένος σε θέματα παραλιών και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, «έλυσε» χθες την σιωπή του και σε επιστολή του επικρίνει τη δημοτική αρχή και την ΔΕΡΜ ΑΕ για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή την πραγματοποίηση την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19.30 της εκδήλωσης με τίτλο “10 χρόνια σύγχρονη Καλλιθέα” και την απόφαση του Δήμου Ρόδου και της ΔΕΡΜΑΕ, να προχωρήσει σε μία σειρά από τιμητικές διακρίσεις, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα παραλιών και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Ψυλλάκης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Σε μία εποχή που οι πολίτες βιώνουν μία δυσχερή πραγματικότητα, φιέστες όπως αυτή που προγραμματίζεται για την Κυριακή στις Πηγές Καλλιθέας, προκαλούν την κοινωνία. Ο κόσμος, αντιμετωπίζει σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα και εμείς αποφασίσαμε να αυτοτιμηθούμε…
Προσωπικά αρνούμαι να παραλάβω την τιμητική διάκριση του Δήμου Ρόδου και της ΔΕΡΜΑΕ, διότι εκτιμώ πώς να ενεργούμε υπέρ του τόπου μας και να πράττουμε το καλύτερο δυνατό, είναι υποχρέωσή μας, γι’ αυτό μας τίμησε ο κόσμος.
Δεν είναι δυνατόν, να τιμούμε τους εαυτούς μας, επειδή κάνουμε αυτό που έπρεπε. Η προσφορά μας στον τόπο, οφείλει και πρέπει να είναι αυτονόητη. Όταν δηλαδή, έφτιαξα τις ράμπες για τα ΑμεΑ σε παραλίες της Ρόδου, έπρεπε να με τιμήσω; Όταν καθάριζα τις αλάνες, έπρεπε πάλι να λάβω διάκριση;
Μέχρι σήμερα έχω πορευτεί αθόρυβα και έτσι θα συνεχίσω. Για τα αυτονόητα δεν μπορώ να βραβεύομαι. Δεν υπηρέτησα ποτέ το “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”, δεν θα το πράξω σήμερα.
Σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό, αλλά και στο παρασκήνιο αυτής της εκδήλωσης, οφείλω να ομολογήσω, πως στο πρόγραμμα των διακρίσεων δεν περιλαμβάνονται άνθρωποι οι οποίοι προσέφεραν στην αποκατάσταση, αλλά και παραχώρηση του μνημείου, ενώ περιλαμβάνονται άλλοι, οι οποίοι οδήγησαν στην καταστροφή πόστα τα οποία κλήθηκαν να υπηρετήσουν. Ένας απ’ αυτούς που δεν περιλήφθηκαν στην πρόσκληση, ήμουν και εγώ, ο οποίος με μεγάλη απορία τους ρώτησα εάν αναγνωρίζουν την προσφορά μου, αφού συνέβη αυτό, θυμήθηκαν να με συμπεριλάβουν. Απώλεσαν δηλαδή, πως με δικές μου ενέργειες προχώρησε η διαδικασία αναγνώρισης και πιστοποίησης του νερού των Πηγών Καλλιθέας.
Λυπάμαι αλλά δεν θα συμμετάσχω σε φιέστες που μόνο σκοπό έχουν την αυτοπροβολή και δεν δέχομαι να παραλάβω διακρίσεις μαζί με ανθρώπους που οδήγησαν στην πτώση και όχι στην ανύψωση.

Με εκτίμηση,
Βασίλης Ψυλλάκης
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παραλιών
Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ