Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε σημερινή του συνέντευξη, καθώς από εκεί που «έβλεπε» εμπρησμούς τώρα αποτάσσει τα συνωμοσιολογικά σενάρια, τα οποία βέβαια ο ίδιος διέρρεε.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ρ/σ Κόκκινο, τόνισε: «Καμία συνωμοσιολογία δεν υπάρχει και είναι μακριά από εμάς τα όποια συνομωσιολογικά σενάρια. Όμως υπάρχουν πάρα πολλές προσπάθειες από εμπρηστές, έχουν συλληφθεί κάποιοι, έχουν προσαχθεί στην δικαιοσύνη που είναι ύποπτοι για προσπάθειες εμπρησμού».

Για τον φόβο των Ιουδαίων, ο κ. Τόσκας ανέφερε επίσης ότι έχει «δώσει εντολή οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ να επικεντρωθούν στην εξιχνίαση αυτών των περιπτώσεων … μπορεί να είναι από τον απλό οικοπεδοφάγο ή τον πυρομανή, μέχρι όποιους θέλουν να εκμεταλλευτούν τα δάση».

Είπε δε, ότι «σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, όπως στη Σάμο, κάποιοι άλλοι είχαν δεκάδες κεριά, αναπτήρες κτλ. στην Πάρνηθα και προσέθεσε ότι εκεί «δεν πάει να ανάψει τα καντήλια».

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ο υπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει την αδυναμία της πολιτείας να επανδρώσει τον στόλο. «Δεν ξυπνάει κάποιος ένα πρωί, ειδικά σε συνθήκες λιτότητας και ξεκινά να αντικαταστήσει τα αεροπλάνα. Κατ’ αρχήν, δεν υπάρχει ενεργή γραμμή παραγωγής πυροσβεστικών αεροπλάνων στον κόσμο αυτή τη στιγμή, όλοι κοιτάζουν με πατέντες διαδοχικά να ανανεώσουν και ενεργοποιήσουν κάποια πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ