Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος»,  οργανώνει δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. 

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών πρόκειται να υλοποιηθεί Βιωματικό σεμινάριο που απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό, με θέμα: «Η αξιοποίηση των εκφραστικών μέσων (art therapy, δημιουργική γραφή) ως εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης, ικανοτήτων και αποθεμάτων».

Το βιωματικό σεμινάριο στοχεύει στον προσανατολισμό στην αλλαγή, στη διερεύνηση των αποθεμάτων και στην αξιοποίηση των ικανοτήτων μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών, συναισθημάτων και δυσκολιών.

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή των εκφραστικών μέσων θα δώσει χώρο στα μέλη να αποτυπώσουν σκέψεις και συναισθήματα διαμέσου της τέχνης, ενώ μέσα από επιλεγμένα λογοτεχνικά κείμενα/αποσπάσματα, που αποτυπώνουν τον έρωτα, θα γνωρίσουμε τις εκφάνσεις του.

Τέλος από τα κείμενα, που θα παραχθούν από τους συμμετέχοντες, θα διερευνήσουμε τα όρια και τη δύναμη του εαυτού μας.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:30 – 20:00 με  διάρκεια οκτώ (8)  συναντήσεις ανά εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Ερυθρού Σταυρού 37 (απέναντι από το παλιό νοσοκομείο).

Εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, ο αριθμός των συμμετεχόντων δε θα ξεπερνά τα 20 άτομα.

Για το λόγο αυτό οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες με καταληκτική ημερομηνία τις 20/2/2017.

Υπεύθυνοι υλοποίησης είναι οι: Φτάκα Μαρία Ψυχολόγος, Σπύρος Στογιάννης, Κοινωνικός Λειτουργός,  Κόντου Χαρά Φιλόλογος, Ραφαέλα Καβάσιλα Νηπιαγωγός.

Όλα τα προγράμματα της «Διόδου» υλοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Για  οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο τηλ. 22410-77205 από 8:00 – 14:30.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter της Δημοκρατικής. Καθημερινή ενημέρωση στο e-mail σας.