Στα όριά της βρίσκεται η δομή που λειτουργεί στην Ρόδο όπου φιλοξενούνται γυναίκες και παιδιά, θύματα βίας. Αυτό δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κα Χαρούλα Γιασιράνη, η οποία κατέστησε σαφές πως στον εν λόγω ξενώνα, φιλοξενούνται και μετανάστριες με τα παιδιά τους.
«Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας από το 2016, μπορεί να φιλοξενεί και γυναίκες πρόσφυγες ή μετανάστριες με τα παιδιά τους. Αυτή την στιγμή στον Ξενώνα, φιλοξενούνται πέντε γυναίκες με τα παιδιά τους (από 4-5 παιδιά η καθεμία). Ο προορισμός, βεβαίως αυτών των δομών ήταν εξ αρχής, να φιλοξενούν και μετανάστριες. Όμως επειδή είναι μαζική πλέον η εισροή τέτοιων περιπτώσεων στην χώρα και με δεδομένο ότι θα παραμείνουν για μεγάλο διάστημα στην χώρα μας –λόγω των συμφωνιών που υπάρχουν,  μεριμνούμε και για τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, ο ξενώνας είναι πλέον πλήρης και υπάρχει μόνον ένα δωμάτιο ασφαλείας…», όπως τόνισε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα Γιασιράνη είπε πως «Τα κρούσματα βίας στην περιοχή μας, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Βασική αιτία είναι η οικονομική κρίση και η απώλεια των θέσεων εργασίας των ανδρών. Αυτό τους κάνει να χάνουν τον κυρίαρχο ρόλο μέσα στο σπίτι, την οικογένεια ή τη σχέση τους και ξεσπούν στις γυναίκες».
Σημειώνεται πως η χρηματοδότηση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, του Συμβουλευτικού Κέντρου καθώς και των άλλων κέντρων σε Κω και Σύρο, χρηματοδοτούνται με απόφαση του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου μέχρι και τις 31.12.2018.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ