Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες (Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου) ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά προγραμματισμένων συζητήσεων και επαφών για την επίλυση σημαντικών θεμάτων του νησιού.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου (ΠΕΔ), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17.00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Αθήνα). Παρόντες στη συνεδρίαση, εκτός από τα μέλη Δ.Σ. της ΠΕΔ, ήταν, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι βουλευτές κ.κ. Καματερός, Κόνσολας, Γάκης και ο πρώην υπουργός κ. Νικητιάδης.

Πέραν των βασικών θεμάτων ημερησίας διατάξεως, ο Δήμαρχος Λέρου έθεσε προς συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:

  • Τη μη αποδοχή και νομιμοποίηση λειτουργίας Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Μεταναστών στα νησιά μας,
  • Το πρόβλημα που προέκυψε με το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου και τον νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις,
  • Το Νόμο 4389/2016 που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση για το κρίσιμο ζήτημα της χαρτογράφησης των δασικών εκτάσεων,
  • Τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες των νησιών μας,
  • Το καθεστώς δημοπράτησης παραλιών

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Λέρου πρόεβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήσαμε πολύ σημαντικά θέματα, με κυριότερο, την αιφνιδιαστική και κατάφορα άδικη απόφαση της συγκυβέρνησης για την κατασκευή Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης στην Κω. Εύχομαι να επικρατήσει η λογική και να μην υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση γιατί τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Όλοι οι δήμαρχοι εκφράσαμε ομόφωνα την έντονη δυσαρέσκειά μας στους βουλευτές Δωδ/σου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι με την αποδοχή τέτοιων αποφάσεων, κάθε άλλο παρά προασπίζουν τα συμφέροντα των Δωδεκανησίων. Το θέμα θα τεθεί στη συνάντηση με τον Επίτροπο Μετανάστευσης κ. Αβραμόπουλο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 7 Μαρτίου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ