Σε ‘κινητικότητα’ βρίσκονται τα κόμματα στα Δωδ/νησα, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις αφενός ….τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και αφετέρου, δεν έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τα κομματικά όργανα συνεδριάζουν τακτικά και ετοιμάζονται δια παν ενδεχόμενο.
Στον απόηχο της πρόσφατης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Συντονιστικό Όργανο της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του Σύριζα βρίσκεται ήδη σε καθημερινή κινητικότητα με συχνές συνεδριάσεις επί διαφόρων θεμάτων, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει και η Νομαρχιακή Επιτροπή μέσα στο προσεχές διάστημα, με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις και τα ζητήματα της περιοχής μας.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Αντώνη Αποστολίδη, που μίλησε στην ‘δ’, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος, ενώ δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν έρθει στη Ρόδο κάποιο κορυφαίο στέλεχος από την κυβέρνηση ή το κόμμα.
Στην Νέα Δημοκρατία και με εντολή του προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν δρομολογηθεί ήδη αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Οργανωτικού καθώς κάθε Δευτέρα, πραγματοποιούνται συσκέψεις με όλους τους αναπληρωτές από όλη την χώρα –είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω τηλεδιασκέψεων.
Το ‘σχέδιο’ και οι οδηγίες του κ. Μητσοτάκη αφορούν την άρτια προετοιμασία του κομματικού μηχανισμού μέσα σε 21 ημέρες για εκλογές (!) ώστε να διαπιστωθεί πού χωλαίνει ο μηχανισμός και πού υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές, βελτιώσεις κ.λπ.
«Οι 21 ημέρες, δεν αφορούν την προετοιμασία σε πραγματικό χρόνο. Ουσιαστικά είναι κάτι σαν ‘πρόβα’ για τον κομματικό μηχανισμό. Το κόμμα θα πρέπει να βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα διά πάν ενδεχόμενο.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης, έχει δώσει σαφείς εντολές σχετικά με την οργάνωση του κόμματος. Γι αυτό έχουν γίνει αλλαγές στην λειτουργία του Οργανωτικού» ανέφερε χτες στην ‘δ’, κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ‘δ’ μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να αφιχθεί στην Ρόδο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με στελέχη από τον Τομέα Οργανωτικού αλλά και από τις περιφερειακές οργανώσεις προκειμένου να πραγματοποιηθούν συσκέψεις υπό διευρυμένη μορφή με τις Τοπικές Οργανώσεις, με τη ΝΟΔΕ αλλά και με τους θεματικούς τομείς ευθύνης σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών. Δεν αποκλείεται πάντως να μεταβούν και σε άλλα νησιά για επαφές, συσκέψεις και περιοδείες σε αυτό το πλαίσιο δραστηριότητας.
Στο τοπικό Πασόκ / Δημοκρατική Συμπαράταξη, μετά την πραγματοποίηση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής που έγινε πρόσφατα, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα μια διαδικασία επαφών με τις τοπικές κοινωνίες (πόρτα – πόρτα) ανά χωριό για διάλογο με την κοινωνία και καταγραφή των προβλημάτων με στόχο την εξατομίκευση του πλάνου του κόμματος, για τις ανάγκες κάθε περιοχής.
«Παραδοσιακά η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα, παραμένουν προπύργια του χώρου μας, όπου καταγράφονται μέχρι και σήμερα διψήφια νούμερα. Είναι σημαντικό για εμάς, στο Πασόκ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, να έρθουμε ξανά κοντά στον πολίτη, να αφουγκραστούμε τα προβλήματά του, να καταγράψουμε το σχέδιο που θα εξατομικεύσουμε το ‘πλάνο’ του κόμματος κεντρικά με τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα νησιά μας, και να δούμε τι προτάσεις έχουμε να κάνουμε που να είναι προπάντων χωρίς κόστος και προπάντων, υλοποιήσιμες», δήλωσε στην ‘δ’ ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Πασόκ κ. Αντώνης Κολιάδης.
Όπως υπογράμμισε, ξεκίνησε μια προσπάθεια, όπου θα συμμετέχουν όλα τα άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς ενώ, παράλληλα, έχουν οριστεί τομείς ευθύνης και θα συσταθεί μια ομάδα αποτελούμενη από παλαιά στελέχη που θα στηρίξουν –επικουρικά- κάθε νέα δράση.
«Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε την δημιουργία πυρήνων στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, που θα στελεχώσουν την γενικότερη προσπάθεια με απώτερο στόχο την καλύτερη προετοιμασία ενόψει πολιτικών εξελίξεων», δήλωσε ο κ. Κολιάδης.
Όσον αφορά τα λοιπά κόμματα, τόσο το ΚΚΕ όσο και ο κυβερνητικός εταίρος ΑΝΕΛ, βρίσκονται σε κινητικότητα με τακτικές συνεδριάσεις προκειμένου να είναι έτοιμοι για κάθε πολιτική εξέλιξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ