Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας κάτοικος Ρόδου, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το οποίο η ΟΠΑΠ ΑΕ του είχε εμπιστευθεί λόγω της ιδιότητας του ως εντολοδόχου.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2015 μετά από μήνυση της ΟΠΑΠ ΑΕ σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος δεν απέδωσε όπως όφειλε στην εταιρεία τα ληφθέντα παρά των παικτών των τυχερών παιγνίων ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ΣΟΥΠΕΡ 3, ΕΞΤΡΑ 5. ΕΞΠΤΡΑ ΠΡΟΠΟ, ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΚΟΙΝΟ κ.α., συνολικού ύψους 44.093,75 ευρώ, το χρονικό διάστημα από 20 Νοεμβρίου 2008 έως 13 Μαϊου 2010.
Η εταιρεία αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας του πρακτορείου του τον Οκτώβριο του 2010 ενώ τον Οκτώβριο του 2015 του απέστειλε όχληση καλώντας τον να επιστρέψει τα χρήματα που δεν είχε αποδώσει.
Ο ίδιος απολογούμενος κατέθεσε ότι δεν είχε πρόθεση ιδιοποίησης των χρημάτων που είχε εισπράξει από τα διάφορα παίγνια και ότι κι ο ίδιος είναι θύμα πελατών του αφού προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός με άλλα πρακτορεία στοιχημάτιζε για λογαριασμό πελατών με «βερεσέ», ακόμη και με τηλεφωνικές παραγγελίες για την τοποθέτηση στοιχημάτων.
Οι πελάτες του δεν του απέδωσαν τα οφειλόμενα με αποτέλεσμα να βρεθεί ο ίδιος εκτεθειμένος κι όταν επεδίωξε να πωλήσει το πρακτορείο του σε συγγενικό του πρόσωπο προκειμένου να αποπληρώσει την οφειλή του στην ΟΠΑΠ ΑΕ η εταιρεία δεν έκανε δεκτό το αίτημα του.
Στην πορεία ασθένησε σοβαρά ενώ πλέον εργάζεται ως υπάλληλος σε επιχείρηση με μηνιαίες απολαβές ύψους 590 ευρώ.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιάννης Καραμιχάλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ