Ελάχιστες ενέργειες έχουν γίνει για την αποκατάσταση της επικίνδυνης από κάθε άποψη χωματερής Αφάντου, στην οποία μάλιστα, πέραν των πασιφανών κινδύνων που ελλοχεύουν για την δημόσια υγεία, έχουν προκληθεί ούκ ολίγες φορές και πυρκαγιές.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αφάντου κ. Μανώλης Λόγγος, δήλωσε χθες στη «δημοκρατική» ότι η δημοτική αρχή έχει απαγορεύσει την εναπόθεση σκουπιδιών στην περιοχή, έχει αναρτήσει σχετικές πινακίδες κατά μήκος του αγροτικού δρόμου αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ασυνείδητοι που εναποθέτουν κάθε λογής σκουπίδια και μπάζα.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη χωματερή συγκαταλέγεται μεταξύ των 13 που κατέγραψε η αρμόδια επιτροπή, που έχει συσταθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, με την συμμετοχή εκπροσώπων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και την Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, στο νησί της Ρόδου, στην τελευταία της    έκθεση. Αν και στην έκθεση της επιτροπής η χωματερή εμφανίζεται να έχει μήκος 1,5 χιλιομέτρου οι πραγματικές της διαστάσεις είναι πολλαπλάσιες. Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ζήτησε από την 2α Ιουνίου 2015 από τον Δήμο Ρόδου να προβεί άμεσα σε ενέργειες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, που βρίσκονται στα διοικητικά όριά του.
Ειδικά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου οι Δήμοι υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς φύλαξης. Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια των ημερών της αντιπυρικής περιόδου με δείκτη επικινδυνότητας 4 (πολύ υψηλή) και 5 (κατάσταση συναγερμού) για τη συγκεκριμένη περιοχή, επιβάλλεται η παρουσία υδροφόρου οχήματος με μέριμνα του οικείου Δήμου.
Οι φωτογραφίες από την χωματερή των Αφάντου, που ελήφθησαν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ομιλούν από μόνες τους.

Φωτορεπορτάζ:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ