Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το test event του Rhodes Circuit, το σαββατοκύριακο στην πόλη μας, με αρκετούς συμπολίτες μας να δίνουν το «παρών» στους χώρους γύρω από τη διαδρομή που ακολούθησαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Η εκκίνηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων δόθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου και η διαδρομή που ακολουθήθηκε και η οποία είναι και αυτή που θα διανύσουν τα Super Cars και στον αγώνα, περιελάμβανε τις οδούς: 7ης Μαρτίου, Παπάγου, Εθνάρχου Μακαρίου, Δημοκρατίας, Βύρωνος και Ακτή Σαχτούρη.

Το Σάββατο τα μέλη του SpeedSector με τα Supercars τους επισκέφθηκαν την Παλιά Πόλη και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Μάλιστα, το μεσημέρι οι φίλοι της αυτοκίνησης και οι πολίτες της Ρόδου, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα Supercars στο “άτυπο park ferme” μπροστά από το Δημαρχείο. Στο test event για το Circuit της Ρόδου πήραν μέρος 35 αυτοκίνητα, 21 εκ των οποίων είναι τα Supercars της ομάδας Speed Sector και τα υπόλοιπα από τη Ρόδο.

Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα των οδηγών του Speedsector, δεν μπορούσε να κρυφτεί, με τους ανθρώπους της εταιρείας να γράφουν στην σελίδα τους στο facebook τα εξής: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε το τι ζήσαμε μέσα στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου! Τα μέλη του Speedsector.com ταξίδεψαν πίσω στην εποχή των ιπποτών με τα «σύγχρονα άλογα» τους! Μοναδική εμπειρία! Ξεχωριστές στιγμές! Αγαπάμε Ρόδο και σ’ ευχαριστούμε πολύ για όλα!».

Το Rhodes Circuit, που θα γίνει το φθινόπωρο στο νησί μας (πιθανότατα τον Οκτώβριο) είναι η σύγχρονη αναβίωση του θρυλικού αγώνα ταχύτητας Ρόδου, μετά από μισό και πλέον αιώνα.

Φ. Χατζηδιάκος: «Να ανάψουν οι κινητήρες της ανάπτυξης»

«Να ανάψουν οι κινητήρες ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, που έθεσε σε εγρήγορση το μηχανισμό του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το τεστ αγώνων, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας.
«Έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε τη Ρόδο, Ρόδο, σε συνεργασία με την ΠΝΑΙ τις παραγωγικές τάξεις και τους πολίτες » ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κος Χατζηδιάκος και συμπλήρωσε: «Βλέποντας τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να διασχίζουν τους δρόμους της πόλης περιμετρικά του Μεσαιωνικού κάστρου, δίπλα στη Μαρίνα του Μανδρακίου που από το 2010 είναι δεσμευμένη από το ΤΑΙΠΕΔ και το Κρουαζιερόπλοιο που αποβίβασε τρεις (3000) χιλιάδες επισκέπτες να παρακολουθούν τον αγώνα. Όλα αυτά αν συνδυαστούν και τη Ρόδο θα αναδείξουν και ανάπτυξη θα φέρουν και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν, αλλά και προοπτική».

Γ. Χατζημάρκος: «Θετικός αντίκτυπος σε όλη την Ελλάδα»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ανέφερε: «Την Κυριακή έγινε ένα test event για το circuit της Ρόδου που θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο. Ήταν αρχικά πολύ ευχάριστη η ανταπόκριση του κόσμου. Είχαμε πραγματικά καλή υποδοχή από την τοπική κοινωνία. Δούλεψαν πολλοί άνθρωποι ανιδιοτελώς για να γίνει αυτό το γεγονός.

Σε όσους εκφράζουν επιφυλάξεις, έχω να πω ότι οι ταχύτητες που αναπτύχθηκαν είναι μάλλον μικρότερες από αυτές που αναπτύσσονται καθημερινά στους δρόμους της Ρόδου. Δεκτές οι όποιες παρατηρήσεις. Αυτό όμως το δοκιμαστικό event δεν διοργανώθηκε από ανεύθυνους ανθρώπους αλλά από ανθρώπους οι οποίοι με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό οργάνωσαν όσα έπρεπε να οργανωθούν. Το στοίχημα παραμένει να έχουμε τέλη Οκτωβρίου έτοιμα δύο πράγματα, το οδόστρωμα και τις μπαριέρες που πρέπει να τοποθετηθούν δεξιά και αριστερά της διαδρομής. Θα ακολουθήσουμε διεθνείς προδιαγραφές για τα μέτρα ασφαλείας και θα τις ακολουθήσουμε με αυστηρότητα.

Ο αντίκτυπος αυτού του γεγονότος ήταν θετικός σε όλη την Ελλάδα. Ένας τουριστικός προορισμός σαν την Ρόδο έχει ανάγκη από τέτοιες διοργανώσεις».

(φωτογραφία: Stavros Varonos)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ