«Φρένο» στις μετακινήσεις του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, επιδιώκει να θέσει η περιφερειακή αρχή, καταψηφίζοντας τις σχετικές δαπάνες, οποτεδήποτε αυτές έρχονται προς έγκριση ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής.
Το όλο θέμα έχει προκαλέσει ήδη τις αντιδράσεις της μειοψηφίας, που θεωρεί ότι τηρούνται «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στο όλο ζήτημα.
Πιο συγκεκριμένα χθες αναρτήθηκαν στην Διαύγεια, δύο σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, στο διατακτικό των οποίων αναφέρονται τα εξής:
«Αποφασίζει κατά Πλειοψηφία
Β. Δεν εγκρίνει τις παρακάτω μετακινήσεις του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου,
– διότι δεν έχει αρμοδιότητες που να συνάδουν με τις μετακινήσεις
– δεν υπάρχει καμία συνεννόηση και καμία επαφή με την Περιφερειακή Αρχή και φαίνεται ότι ενεργεί αυτοβούλως
– είναι εκτός χωρικής του ευθύνης
– δεν έχει καταθέσει πλάνο μετακινήσεων, που να προκύπτει η αναγκαιότητα παρουσίας του στα νησιά αυτά.
– 30 Νοεμβρίου, 01,02 και 03 Δεκεμβρίου για τη μετακίνηση του στην Αθήνα, προκειμένου να ανταποκριθεί σε προσκλήσεις και να παραστεί να μιλήσει στις εκδηλώσεις, που κλήθηκε με την αυτοδιοικητική του ιδιότητα, ως εκπρόσωπος τη Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου
α) για το ΕΣΕΕ –Ι.Ν.Ε.Μ.Υ.Ε.Σ.Ε.Ε. – δημόσια παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης εμπορίου
β) 7_ Συνέδριο Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας (Σ.Ε.Φ.)
γ) 8_ Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας (Σ.Ε.Φ.)
ημέρες μετακίνησης : 4, μέσο μετακίνησης: πλοίο, αεροπλάνο.
Μειοψήφησαν ο κος Γεώργιος Ν. Μακρυωνίτης, η κα Παρασκευή Ελευθερία Φτακλάκη και η κα Άννα Μαυρουδή, οι οποίοι τοποθετήθηκαν ως εξής:
«Θα πρέπει να εγκριθούν όλες οι μέρες μετακίνησης του κ. Κόκκινου, διαφορετικά δεν έχει λόγο ύπαρξης στην περιφερειακή αρχή».
«Αποφασίζει κατά Πλειοψηφία
Β. Δεν εγκρίνει τις παρακάτω μετακινήσεις του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, – διότι δεν έχει αρμοδιότητες που να συνάδουν με τις μετακινήσεις – δεν υπάρχει καμία συνεννόηση και καμία επαφή με την Περιφερειακή Αρχή και φαίνεται ότι ενεργεί αυτοβούλως
– είναι εκτός χωρικής του ευθύνης
– δεν έχει καταθέσει πλάνο μετακινήσεων που να προκύπτει η αναγκαιότητα παρουσίας του στα νησιά αυτά.
– 01,02 και 03 Νοεμβρίου, για τη μετάβαση του στην Αθήνα, για θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, σύμφωνα και με τις αρμοδιότητες του σε θέματα Πολιτικής Προστασίας , ημέρες μετακίνησης : 3, μέσο μετακίνησης : πλοίο, αεροπλάνο.
– 06 Νοεμβρίου, για τη μετάβαση του στη Σύμη, στα πλαίσια αρμοδιοτήτων του για την Π.Ε. Δωδεκανήσου, ημέρες μετακίνησης :1, μέσο μετακίνησης : πλοίο, αεροπλάνο.
– 09 και 10 Νοεμβρίου, για τη μετάβαση του στην Αθήνα, για συνάντηση εργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και συνεργασία που θα έχει με μέλη της Πολιτικής ηγεσίας και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα που διέπουν τη λειτουργία των Περιφερειακών Ενοτήτων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, ημέρες μετακίνησης :2, μέσο μετακίνησης : πλοίο, αεροπλάνο.
– 17,18 και 19 Νοεμβρίου, για τη μετάβαση του στην Πάτρα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση να εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου από τη θέση ευθύνης του για να συμμετάσχει και να μιλήσει στο 1_ Διεθνές Συνέδριο με τίτλο ‘’Δημοκρατία: Μύθος ή πραγματικότητα‘’, ημέρες μετακίνησης: 3, μέσο μετακίνησης : πλοίο, αεροπλάνο.
Μειοψήφησε ο κος Γεώργιος Ν. Μακρυωνίτης και η κα Ειρήνη Σβύνου, οι οποίοι τοποθετήθηκαν ως εξής: «Έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, θα πρέπει να εγκριθούν όλες οι μέρες μετακίνησης του κ. Κόκκινου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ