Στην Ομοσπονδία Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ Χαράλαμπος Κόκκινος.

Κοντά στα Διοικητικά Συμβούλια, στα μέλη και στους φίλους της  Ομοσπονδίας Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου  παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ Χ. Κόκκινος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση.

Συγκεκριμένα:

Σε κοινή εκδήλωση που πραγματοποίησαν στις 15/1/2017  η Ομοσπονδία Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου, που συμπεριλαμβάνει τον ΠΑΝΝΙΣΥΡΙΑΚΟ σύλλογο Ρόδου, τον σύλλογο ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ Ρόδου, τον σύλλογο ΑΣΤΥΠΑΛΙΩΤΩΝ Ρόδου και την αδελφότητα ΚΑΣΙΩΤΩΝ Ρόδου πραγματοποιήθηκε κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και βραβεύτηκαν μαθητές για τις επιδόσεις τους και συμπατριώτες μας που ευεργέτησαν τα νησιά μας.

 

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κόκκινος – μαζί με τις ευχές του για το νέο έτος – επισήμανε τα εξής :

  • Είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που με ανιδιοτελή και συνεπή προσφορά διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα και με τις δράσεις τους στηρίζουν τον πολιτισμό σε μια εποχή που ισοπεδώνονται αξίες και καλλιεργούνται ο <<ωχαδερφισμός>> και η απομόνωση του ατόμου. Οι δραστηριότητες της Ομοσπονδίας Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου είναι επιτυχημένες γιατί τις πραγματοποιούν άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά τα νησιά μας και αφιερώνουν χρόνο από την ζωή τους για να διατηρήσουν τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες που εμπνέουν διαχρονικά τους Δωδεκανήσιους. Με κοινό βηματισμό Αυτοδιοίκηση και Ομοσπονδία να διοργανώσουμε δράσεις που προάγουν των πολιτισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας ώστε αυτά να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό  και να <<μεταλαμπαδευτούν>> στις νεότερες γενιές. Χρέος όλων μας είναι να διατηρήσουμε τις αξίες και να προάγουμε τον πολιτισμό της Δωδεκανήσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ