Μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση ληστείας με κατηγορούμενη μια 33χρονη Νιγηριανή, κάτοικο Κοσκινού και εμπλεκόμενους δύο ακόμη άνδρες απασχολεί από χθες την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Την 13η Ιουλίου 2017 καταγγέλθηκε συγκεκριμένα από έναν 24χρονο Νορβηγό, κάτοικο προσωρινά Ρόδου, ότι την 03.00 ώρα της ίδιας ημέρας έπεσε θύμα ληστείας από τρία άτομα.
Πιο συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε, διασκέδαζε με φίλους του σε κατάστημα της οδού Ορφανίδου και ενώ τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ βγήκε μόνος του από το κατάστημα για να συνέλθει, ενώ αποφάσισε να αναλάβει χρήματα και συγκεκριμένα 200 ευρώ από ΑΤΜ της οδού.
Ενώ πραγματοποιούσε την ανάληψη εμφανίστηκαν, όπως είπε, πίσω του τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν άνδρες και η μια γυναίκα και με την απειλή όπλου τον ανάγκασαν να τους παραδώσει τα 200 ευρώ που είχε αναλάβει.
Οπως είπε, δεν είδε το όπλο αλλά ένιωσε στην πλάτη του ένα αντικείμενο που του το ακούμπησε κάποιος από τους τρεις δράστες και έμοιαζε με όπλο.
Με την απειλή του ίδιου αντικειμένου, όπως περιέγραψε, τον εξανάγκασαν να αναλάβει από το ίδιο ΑΤΜ ακόμη 450 ευρώ και στη συνέχεια τον ώθησαν σε άλλο ΑΤΜ στην οδό Μανδηλαρά και εκεί ανέλαβε και τους παρέδωσε 500 ευρώ από μια κάρτα και 800 ευρώ από μια δεύτερη.
Ακολούθως τον εξανάγκασαν να πάει και σε άλλο ΑΤΜ στην οδό Ορφανίδου και από εκεί ανέλαβε ακόμη 450 ευρώ, ενώ τον οδήγησαν σε ακόμη ένα ΑΤΜ στην οδό Γ. Γρίβα από το οποίο ανέλαβε 100 ευρώ.
Τελείωσαν όπως είπε, όλα τα χρήματα στο λογαριασμό του και οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Υποστήριξε ότι του απέσπασαν συνολικά 2.500 ευρώ και ότι ο ένας άνδρας ήταν ψηλός, μελαχρινός και μυώδης, ο δεύτερος ύψους 1.75 περίπου και κανονικό σωματότυπο και η γυναίκα 1.60.
Στην πορεία οι αστυνομικοί εντόπισαν την Νιγηριανή η οποία αναγνωρίστηκε από το θύμα.
Η ίδια αφού εξήγησε ότι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι λήστεψε τον Νορβηγό. Βρήκε, όπως είπε, τον τουρίστα σε ένα ΑΤΜ και του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής 50 ευρώ. Δέχτηκε και μετέβησαν σε ένα πάρκινγκ και άρχισαν να συνευρίσκονται ερωτικά. Επειδή αργούσε να τελειώσει εκείνη, όπως υποστήριξε, του ζήτησε άλλα 20 ευρώ και εκείνος πήγε ξανά στο ΑΤΜ για να τα αναλάβει. Αφού είδε ότι δεν είχε άλλα χρήματα έφυγε και δεν τον ξαναείδε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ