Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέως στην Κω, ο 41χρονος  κάτοικος Ρόδου Δ. Τ. του Ε., που διαμένει προσωρινά σε ξενοδοχείο της Κω και οι Αλβανοί Q. B. του S. 26 ετών, κάτοικος Ζηπαρίου και G. D. του N. 30 ετών κάτοικος Κω, που συνελήφθησαν την Παρασκευή για διακίνηση ναρκωτικών.
Με την συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κω και της ΟΠΚΕ διοργανώθηκε επιχείρηση για την αγορά ενός κιλού κάνναβης από έναν Αλβανό, που τους συστήθηκε με το όνομα «Γιάννης».
Δύο αστυνομικοί, παριστάνοντας τους αγοραστές, συνάντησαν τον 41χρονο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και συμφώνησαν για την αγορά της προαναφερόμενης ποσότητας κάνναβης έναντι χρηματικού ποσού ύψους 5.000 ευρώ.
Ο 41χρονος ζήτησε από τους αστυνομικούς να περιμένουν προκειμένου να παραλάβει τα ναρκωτικά από τον «Γιάννη».
Ακολούθως μετέβη πεζός στην οδό Μανδηλαρά και συνάντησε τους δύο Αλβανούς. Ο 41χρονος μετέβη σε ένα χωράφι, ανέλαβε ένα κουτί και επέστρεψε στο ξενοδοχείο.
Στο κουτί υπήρχε ποσότητα κάνναβης βάρους 1.073 γραμμαρίων. Όταν την παρέδωσε στους αστυνομικούς συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο.
Το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου 2017 οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δεύτερο σε καφετέρια στο Ζηπάρι και τον συνέλαβαν, ενώ κατάσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο.
Σε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.050 ευρώ.
Λίγη ώρα αργότερα συνέλαβαν και τον τρίτο στην οικία του στην οδό Μανδηλαρά και κατέσχεσαν ομοίως το κινητό του τηλέφωνο.
Χθες και οι τρείς απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Π. Αβρίθης και Κ. Ασλάνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ