Προθεσμία για την 21η Φεβρουαρίου 2017 ζήτησαν χθες και έλαβαν από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς οι 29 κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εκποίησης ακινήτων στην περιοχή των Κολυμπίων από τον πρώην Δήμο Αφάντου.
Αιρετοί του πρώην Δήμου Αφάντου και ξενοδόχος αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα τις κατηγορίες της απιστίας σχετική με την υπηρεσία σε βάρος ΟΤΑ κατ’ εξακολούθηση που το ύψος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράσης ή η ζημιά που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
Μετά την αποστολή των κλήσεων σε απολογία υπάρχει έκδηλος ο εκνευρισμός στις τάξεις των κατηγορουμένων που τονίζουν ότι όχι μόνο δεν υφίσταται αδίκημα και έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίας αλλά πολύ περαιτέρω ότι ο πρώην Δήμος Αφάντου επωφελήθηκε από τις συγκεκριμένες νόμιμες αγοραπωλησίες αφού το τίμημα εξαγοράς των ακινήτων ήταν πολύ μεγαλύτερο όχι μόνο της αντικειμενικής αλλά και της εμπορικής τους αξίας.
Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ανεξάρτητη με εκείνη που είχε προκαλέσει καταγγελία του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Μ. Μαχραμά περί παρανόμου διαθέσεως των εσόδων από τις συγκεκριμένες εκποιήσεις σε δημοτικές δαπάνες και όχι σε έργα στον πρώην Δήμο Αφάντου, όπως προέβλεπαν οι αποφάσεις και οι νόμοι.
Πιο συγκεκριμένα ξενοδόχος των Κολυμπίων έχει καταγγείλει ως παράνομη τη διαδικασία που προηγήθηκε για την εκποίηση των ακινήτων.
Συμφωνα με μηνυτήρια αναφορά – καταγγελία η διαδικασία εκποιήσεων των κοινόχρηστων τεμαχίων οριστικών διανομών του αγροκτήματος των Κολυμπίων αλλά και τμήματος κοινόχρηστου αγροτικού δρόμου στην οδό Αθηνών δεν ήταν σύννομη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ