Σημαντική εθνική επιτυχία, χαρακτηρίζει σε δήλωση του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος  την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ για τη συνέχιση της επιχείρησης SNMG 2 στο Αιγαίο, παρά τις διαφωνίες της Τουρκίας.

Η απόλυτη πλειοψηφία των Υπουργών Άμυνας, με εξαίρεση την Τουρκία, δέχθηκε ότι αυτή η επιχείρηση είναι επιτυχημένη  αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει ότι η ανακοπή των προσφυγικών ροών, με την παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ, θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες από την άλλη πλευρά του Αιγαίου που θέλουν να περάσουν προς την Ευρώπη.

Ο κ. Καμμένος έθεσε  το θέμα των 15 χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών και την παραμονή των Δυνάμεων, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Υπουργών. «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους Υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ για την αποδοχή των ελληνικών θέσεων» καταλήγει  στην ανακοίνωση  του ο Έλληνας υπουργός .

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ