Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης, Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Εργασίας

Θέμα: Καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων

Από τις 8 Δεκέμβρη του 2016, επιχειρησιακά σωματεία του Τουρισμού από τη Ρόδο καταγγέλλουν καθυστερήσεις στο επίδομα ανεργίας των εποχιακών.
Στις 20 Δεκέμβρη τα σωματεία επανήλθαν και διαπιστώνοντας ότι το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες περιοχές όπως την Κω, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.
Έκτοτε έγιναν επανειλημμένες παρεμβάσεις στην υφυπουργό κ. Αντωνοπούλου, στην Υπουργό κ. Αχτσιόγλου και προς την διοίκηση του ΟΑΕΔ, με αποκορύφωμα την κινητοποίηση 36 κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων του Τουρισμού στο Υπουργείο Εργασίας στις 25 Γενάρη. Παρόλα αυτά και παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις των αρμοδίων ότι το πρόβλημα θα λυθεί, μέχρι σήμερα δε λύθηκε.
Τα όποια επιμέρους τεχνικά προβλήματα και η υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ φαίνεται να αξιοποιούνται ως δικαιολογία από την Κυβέρνηση που έχει κάνει στάση πληρωμών στους ανέργους, ενώ ο ΕΦΚΑ δεν αποδίδει όπως υποχρεούται τις εισφορές των εργαζομένων.
Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει χιλιάδες εποχιακούς ανέργους σε όλη την χώρα σε απόγνωση, καθώς πολλοί ακόμη και τρεις μήνες μετά την απόλυσή τους δεν έχουν λάβει ούτε μια φορά επίδομα ανεργίας. Πόσο μάλλον που σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για αμειβόμενους με τον κατώτερο μισθό, ή για εργαζόμενους που τους καθυστερούνται τα δεδουλευμένα.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση να καταβληθούν τα επιδόματα των ανέργων.

Οι Βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Μωραΐτης
Μανώλης Συντυχάκης
Σταύρος Τάσσος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ