Τις ευχές του έδωσε στους δημοσιογράφους χτες το πρωί, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ο δήμαρχος κ. Φ. Χατζηδιάκος, σε… έκτακτη συνέντευξη τύπου:
Αφού ευχήθηκε ‘Καλή Παναγιά’ δήλωσε πως ο Τουρισμός αυτή την περίοδο πάει πολύ καλά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την τουριστική κίνηση.
«Είναι μια πολύ καλή και ευχάριστη διαπίστωση για όλους στο νησί μας αλλά και στα νησιά της περιοχής μας. Τα στοιχεία που δόθηκαν προχθές, δείχνουν ότι το αεροδρόμιο της Ρόδου βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις σε κίνηση, πανελλαδικά. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα και η Ρόδος είναι ασφαλείς τουριστικοί προορισμοί για όλες τις εθνικότητες που μας προτιμούν. Την Παρασκευή είχα μια επικοινωνία τηλεφωνική με τον επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας TUI FLY που κάθε χρόνο επιλέγει έναν τουριστικό προορισμό για να κάνει το συνέδριο της. Φέτος, αναγνωρίζοντας ότι η Ρόδος είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς θα έχω επαφές μαζί του με στόχο να γίνει το συνέδριο εδώ τον επόμενο Απρίλιο. Είναι θυγατρική της TUI ενώ συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες, όπως η Thomson. Το συνέδριο αυτό το διεκδικούν και άλλες 4 χώρες αλλά εμείς θα το διεκδικήσουμε για να γίνει εδώ».
Είπε ακόμη ότι είχε επικοινωνία με κορυφαία στελέχη της Τράπεζας Της Ελλάδος που ζήτησαν στοιχεία με την ευκαιρία των 70 ετών από την Ενσωμάτωση ώστε να γίνει μια προσπάθεια να εκδοθεί ένα δίευρω νόμισμα για το 2018 που θα φέρει τοπίο της Ρόδου και θα κοπούν σε 700.000 κομμάτια. «Είναι στα σχέδιά μας, και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε» όπως δήλωσε.
Επιπλέον, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, για την αξιοποίηση του Ροδινιού: «Υπήρχε ένα διαθέσιμο ποσόν της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ για μία μελέτη που θα αναδείξει το Ροδίνι. Υποβάλαμε τα τεύχη που έχει συντάξει η υπηρεσία μας. Είμαι ευχαριστημένος που εντάχθηκε, αν και….. ‘κουρεμένο’, αφού η Διαχειριστική Αρχή έκρινε ότι ορισμένα σημεία δεν εμπίπτουν στην μελέτη η οποία έχει περικοπεί. Συνεπώς, μας χρηματοδοτεί με περίπου 500.000 ευρώ. Εν πάση περιπτώσει, αν και έχουμε δικαίωμα να υποβάλουμε ένσταση πιστεύω ότι η δική μας η πρόταση έπεσε… θύμα των πιέσεων. Ωστόσο είναι μια προσπάθεια για να αναβαθμιστεί το πάρκο που είναι ιστορικό. Είναι πάντως ένα αυγουστιοάτικο δώρο!»
Ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος καθώς εάν προχωρήσουν οι παρεμβάσεις, θα γίνει προσπάθεια για ολοκλήρωσή τους μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο κ. Χατζηδιάκος, είπε ακόμη ότι για να διεκδικήσει κάποιος πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα πρέπει να είναι όλα έτοιμα και κυρίως οι μελέτες, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του στις υπηρεσίες που εργάστηκαν πολύ σκληρά. Παράλληλα, ανέφερε ότι και η πρόταση για την ανάπλαση της Κοιλάδας των Πεταλούδων, βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Για την υδροδότηση και για τις σχέσεις με την Περιφέρεια
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υδροδότηση του βορείου τριγώνου του νησιού με αφορμή και τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας, ο δήμαρχος είπε τα εξής: «Θα έλεγα ότι τέλος καλό, όλα καλά! Όσον αφορά την ομαλοποίηση οι αρμόδιοι συνεργάτες μου από την ΔΕΥΑΡ με ενημερώνουν ότι πράγματι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και δεν θα επανέλθω. Θα κάνω μόνο μία δήλωση: θεωρώ αδιανόητο μέσω Facebook να γίνεται διάλογος. Επικρίνω τον τρόπο λειτουργίας και του συνεργάτη μου καθώς δεν μπορεί κανένας να υποκαθιστά τον δήμαρχο και να εκφράζει απόψεις, θέσεις και χαρακτηρισμούς σε προσωπικό λογαριασμό. Το απαγορεύω αυτό. Για τα ‘ψυχολογικά αίτια’ που αναφέρουν κάποιοι και ορισμένοι χαρακτηρισμοί αλλά και τίτλοι, εμπίπτουν σε αυτά τα ψυχολογικά αίτια. Είναι καιρός να στηρίξουμε όλοι μαζί τις δράσεις για το καλό του τόπου».
Είπε ακόμη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι σχέσεις του με την Περιφέρεια καθώς «συνεργαζόμαστε άριστα σε όλους τους τομείς με πρώτο παράδειγμα την Έκθεση της Κρεμαστής».
Υπογράμμισε τέλος, ότι υπάρχει αγαστή και άριστη συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο και την Περιφέρεια με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. «Βρεθήκαμε πρόσφατα στην Κρεμαστή με τον περιφερειάρχη. Υπάρχει αγαστή συνεργασία ανάμεσά μας» κατέληξε ο δήμαρχος!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ