Το «Survivor», λένε οι άνθρωποι της τηλεόρασης, έχει ισοπεδώσει τα πάντα. Μα, τα πάντα, σε βαθμό που δεν μπορείς να σχεδιάσεις τίποτα για φέτος, ενώ συνάμα είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις συγκεκριμένο δρόμο για του χρόνου. Στα επιτελεία των καναλιών γνωρίζουν πού ακριβώς πάει το πράγμα και πώς ακριβώς πρέπει να πάει. Ενας άνθρωπος της τηλεόρασης σε ρεπορτάζ της Ματίνας Δελή στο protagon.gr για το θέμα, έλεγε,  ότι «δεν θα ήταν κακή ιδέα η επιστροφή του «Big Brother», πάλι με celebrities. Ολα δείχνουν πώς την επόμενη χρονιά η τηλεόραση θα κινηθεί με βάση τη συνταγή του «Survivor» Το «Survivor», λοιπόν, αν και μία ακριβή και άρτια παραγωγή, δίνει το σήμα για τη δυναμική επανάκαμψη του trash στην τηλεόραση. Με διασημότητες δευτέρας διαλογής, απενοχοποιημένο κουτσομπολιό και επιτηδευμένο κιτς που πια θεωρείται «άποψη».

Και αυτό είναι το λιγότερο κακό. Το άλλο είναι,  πως υπήρξε επαφή κόμματος με παίκτη του παιχνιδιού, προκειμένου να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Είναι γνωστή η αδυναμία των κομμάτων να συmπεριλαμβάνουν «διάσημους», «επώνυμους», εκπροσώπους του life style, προς άγραν ψήφων. Θα περίμενε όμως κάποιος από όσους κόπτονται για την «αριστεία»,  να έχουν και τα ανάλογα κριτήρια. Και για όσους πουν ότι ο κόσμος τους ψηφίζει (έχουμε πολλά παραδείγματα) η απάντηση είναι: ΔΕΝ θα τους ψηφίσει εάν ΔΕΝ τους βρει στις λίστες. Απλό; Δυστυχώς τίποτε δεν μάθαμε. Οι λόγοι της πτώχευσης μας, μένουν ακόμη στο σκοτάδι. Όχι! Δεν θα κουραστώ να λέω πως είναι η πτώχευση των αξιών αυτή, που μας έφαγε το κεφάλι και ζούμε τώρα ένα «Survivor», που καμια σχέση δεν έχει,  με αυτό του κάθε πικραμένου ανθυπο-«διάσημου» που ξεκινά από κάποια παραλία και καταλήγει μέχρι τα έδρανα της Βουλής για να μας «σώσει». Κι αυτός!

Υ. Γ. Αν έχετε απορία ποιον προσέγγισαν στελέχη μεγάλου κόμματος για να μας «σώσει» είναι αυτός με τις 4.000 γυναίκες , γιατί λέει έχει μεγάλη αποδοχή στον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ