Ειδήσεις

Εθελοντής για τον ελληνικό τουρισμό ο πρόεδρος της Κίνας (φωτορεπορτάζ)

Την πρόθεσή του να γίνει εθελοντής προκειμένου να προωθήσει τον ελληνικό τουρισμό στην Κίνα εξέφρασε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στη συνάντηση που είχε στη Ρόδο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου λιγότερο από ένα μήνα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στην Ελλάδα επισφραγίζει τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά κατά την υποδοχή του προέδρου της Κίνας όπου και σημείωσε ότι οι συχνές επαφές των ηγεσιών των δύο χωρών υπογραμμίζουν την επιθυμία να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία των δύο χωρών.

«Εδώ στη Ρόδο παίρνετε μια εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού ενός τομέα που μπορούμε να συνεργαστούμε. Και εγώ προσωπικά του δίνω πολύ σημασία γιατί είναι ένας τομέας ανταλλαγής των ανθρώπων των δύο χωρών μας. Μια ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα ο ένας την ζωή του άλλου και να περάσει όμορφα τις διακοπές του» ανέφερε ο Κάρολος Παπούλιας στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.
Ο Σι Τζινπίνγκ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο χαρακτήρισε σημαντικό πολιτικό και παλιό φίλο της Κίνας τονίζοντας πως ο ίδιος αποδίδει «μεγάλη σημασία» στις σχέσεις των δύο χωρών.
«Όπως ξέρουμε είμαστε δύο αρχαίοι πολιτισμοί για αυτό θέλουμε πολύ να κάνουμε κοινές προσπάθειες για να αναβαθμίσουμε τις διμερείς μας σχέσεις. Για αυτό σήμερα είχαμε αυτή την ευκαιρία να συναντηθούμε και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε σημαντική συμφωνία για να προωθήσουμε περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις» συμπλήρωσε.

Σαμαράς από Ρόδο: “Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας”
Δηλώσεις έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα πλαίσια της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή με υψηλό δείκτη αστάθειας” και συνέχισε λέγοντας πως “η χώρα μας είναι η πιο φιλόξενη χώρα για την Κίνα στην Ευρώπη”.

Εάν επικρατούσαν ακόμα οι αξίες των πολιτισμών μας (σσ. του ελληνικού και του κινεζικού), δηλαδή η δικαιοσύνη, το μέτρο, η αρμονία και ο αλτρουισμός, ίσως τα προβλήματα της σημερινής παγκόσμιας συγκυρίας να μην υπήρχαν, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καλωσορίζοντας τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ στο Καστέλλο της Ρόδου, πριν προχωρήσει στην ξενάγηση σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της χώρας μας.

Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή με υψηλό δείκτη αστάθειας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι η πιο φιλόξενη χώρα για την Κίνα στην Ευρώπη.
Η συνεργασία μας θα διευρύνεται συνεχώς, κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός που σημείωσε ακόμα πως η περαιτέρω ώθηση στις διμερείς σχέσεις (όπως για παράδειγμα με τον ανεφοδιασμό και την συντήρηση πολεμικών πλοίων της Κίνας που πλέουν στην περιοχή) θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις συνεργασίες των δύο χωρών.

Χαλαρή βόλτα Σαμαρά -Τζινπίνγκ στο Μέγαρο των Ιπποτών
«Η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στη σχέση της με την Ελλάδα. Θέλουμε πολύ να κάνουμε κοινές προσπάθειες, μαζί με την ελληνική πλευρά να ανοίξουμε τη νέα εποχή για τις διμερείς μας σχέσεις, όσον αφορά τις συνολικές στρατηγικές εταιρικές σχέσεις Κίνας- Ελλάδας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο των Ιπποτών στο νησί της Ρόδου, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.
«Η Κίνα και η Ελλάδα έχουν μία φυσική φιλία και φυσικά πολύ στενά συναισθήματα μεταξύ τους. Μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα είναι η πιο φιλική και η πιο αξιόπιστη χώρα μέσα στην Ευρώπη για την Κίνα» τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της ασιατικής χώρας, χαρακτηρίζοντας άριστες τις ελληνοκινεζικές σχέσεις.

Ο πολιτισμός και οι αξίες των δύο χωρών είναι ακρογωνιαίοι λίθοι που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό της ανθρωπότητας, τόνισε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα της σημερινής παγκόσμιας συγκυρίας, ίσως θα είχαν αποφευχθεί εάν επικρατούσαν οι αρχές και οι αξίες των πολιτισμών μας, της Δικαιοσύνης, του Μέτρου, της Αρμονίας και του Αλτρουισμού».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις δυνατότητες που δίνει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας για την παροχή χρήσιμων υπηρεσιών υποστήριξης, συντήρησης και επισκευών και στα κινεζικά πολεμικά πλοία που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή. Εξήγησε ο πρωθυπουργός: «Παραδείγματος χάρη, στην Κρήτη υπάρχουν όλες οι κατάλληλες υποδομές ανεφοδιασμού, συντηρήσεων και επισκευών για τις μονάδες Ναυτικού της δικής σας χώρας. Υπάρχει δυνατότητα για συνεργασία, παραδείγματος χάρη, κοινές περιπολίες των πολεμικών πλοίων. Και ένα άλλο παράδειγμα, στον τομέα της καταπολέμησης της πειρατείας, όπου τα συμφέροντα των δύο λαών μας ταυτίζονται».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στη βαθιά φιλία μεταξύ των λαών Ελλάδας και Κίνας και επισήμανε ότι η Ελλάδα γεωστρατηγικά αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μία περιοχή με πολύ υψηλό πολιτικό δείκτη αστάθειας. «Και θέλω να σας πω» είπε ο κ. Σαμαράς «ότι πιστεύω βαθιά ότι η στρατηγική εταιρική μας σχέση θα διευρύνεται συνεχώς, όσο και η παρουσία της χώρας σας θα διευρύνεται στο διεθνές προσκήνιο».

Εκφράζουμε τη βαθιά μας εκτίμηση προς την Κίνα και τον λαό της κατέληξε ο κ. Σαμαράς, γιατί σε πραγματικά δύσκολες ώρες, όπως ήταν η τελευταία κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, έδειξε η κινεζική ηγεσία φιλία, υπευθυνότητα και υποστήριξε τις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και αυτό είναι άλλη μία υπεύθυνη απόδειξη του εποικοδομητικού ρόλου της Κίνας στο παγκόσμιο σύστημα -εκτός από τη φιλία μας- και για σταθερότητα και για ειρήνη.

Μετά την συνάντηση στο Μέγαρο των Ιπποτών ο Πρόεδρος της Κίνας ξεναγήθηκε από τον πρωθυπουργό στο Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου του Αιγαίου που βρίσκεται στην οδό Ιπποτών, ενώ κατά την έξοδό του επευφημήθηκε από ομάδα Κινέζων που βρίσκονται και εργάζονται στη Ρόδο. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Κίνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο συζήτησαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, κυρίως στον τουρισμό.

«Εδώ στη Ρόδο παίρνετε μια εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού ενός τομέα που μπορούμε να συνεργαστούμε. Και εγώ προσωπικά του δίνω πολύ σημασία γιατί είναι ένας τομέας ανταλλαγής των ανθρώπων των δύο χωρών μας. Μια ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τη ζωή του άλλου και να περάσει όμορφα τις διακοπές του» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπούλιας.

«Θέλω να πω ότι εγώ προσωπικά θέλω πολύ να γίνω εθελοντής για να προβάλω τον τουρισμό της Ελλάδας στην Κίνα. Θέλω πολύ να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία και τον χρόνο μου εδώ στη Ρόδο για να απολαύσω τον τουρισμό σας» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κίνας ο οποίος αναχώρησε για τη Βραζιλία χθες το πρωί.
Γύρω στις 7.30μ.μ. της Κυριακής ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ, του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, των κυβερνητικών στελεχών και της κινεζικής συνοδείας.

Γύρω στις 6 το απόγευμα, έφτασε στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου το κλιμάκιο των κυβερνητικών στελεχών με τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια, υφυπουργό κ. Νότη Μηταράκη, Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Βούλτεψη, τον κ. Χ. Λαζαρίδη και τον ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ακολούθησε η κινεζική αντιπροσωπεία και ο κ. Σι Τζινπίνγκ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι δύο βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας.
Μέχρι και τις 7.20 περίπου ξεναγήθηκαν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ενώ οι κ.κ. Σι Τζινπίνγκ και Σαμαράς είχαν συνομιλίες σε επίπεδο κορυφής.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», στις συναντήσεις συζητήθηκαν ζητήματα ενέργειας, υποδομών, πολιτισμού, εκπαίδευσης και τουρισμού.
Όπως ειπώθηκε μάλιστα, ‘επικαιροποιήθηκε’ η ατζέντα την οποία είχαν θέσει οι δύο πολιτικοί αρχηγοί σε προηγούμενη συνάντησή τους.
Νωρίτερα, σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με κ. Σι Τζινπίνγκ στο νησί, όπου είχαν τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Ο Κινέζος Πρόεδρος έφτασε λίγο πριν τις 2 μετά το μεσημέρι στη Ρόδο, όπου διανυκτέρευσε πριν αναχωρήσει την Δευτέρα για τη Βραζιλία, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).
Τον κ. Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους Νίκο Δένδια, Νότη Μηταράκη και Μ. Βαρβιτσιώτη.
Κατά τη συνάντηση του κ. Παπούλια με τον Κινέζο ομόλογό του, εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω προώθηση των άριστων, όπως επισημάνθηκε, διμερών σχέσεων.
‘Συγκινήθηκα πολύ γιατί πέρασα από τη Ρόδο και εσείς παρά την κούραση ήρθατε από την Αθήνα να με συναντήσετε’, είπε ο κ. Σι Τζινπίνγκ στον κ. Κάρολο Παπούλια, προσθέτοντας πως «αυτή είναι μία χειροπιαστή απόδειξη για το άριστο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων».
Ο Κινέζος αξιωματούχος χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πολύ σημαντικό πολιτικό και παλιό φίλο της Κίνας και τόνισε πως ο ίδιος αποδίδει «μεγάλη σημασία» στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Όπως ξέρουμε είμαστε δύο αρχαίοι πολιτισμοί για αυτό θέλουμε πολύ να κάνουμε κοινές προσπάθειες για να αναβαθμίσουμε τις διμερείς μας σχέσεις. Για αυτό σήμερα είχαμε αυτή την ευκαιρία να συναντηθούμε και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε σημαντική συμφωνία για να προωθήσουμε περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις», συμπλήρωσε.
«Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για την απόφαση να συναντηθούμε και να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας και των δύο λαών μας» απάντησε ο κ. Παπούλιας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ελληνικό τουρισμό και στη δυνατότητα συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
Κατά την έξοδό του από το Παλάτι των Ιπποτών, ο Κινέζος Πρόεδρος έγινε δεκτός με επευφημίες από ομάδα Κινέζων που ζουν και εργάζονται στη Ρόδο και σταμάτησε μάλιστα για να συνομιλήσει μαζί τους για λίγο.
Εξερχόμενοι του «Καστέλλο», ο Κινέζος πρόεδρος συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου του Αιγαίου.
Εκεί ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή κ. Νικόλαο Σκούρτο και στη συνέχεια αναχώρησε για το ξενοδοχείο «Ρόδος Πάλας» όπου και διανυκτέρευσε.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ
Ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του νησιού μας και την εγκάρδια υποδοχή που του επιφυλάχθηκε αναχώρησε από τη Ρόδο χθες το πρωί ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ.
Τον Κινέζο ηγέτη αποχαιρέτησαν στο αεροδρόμιο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδιας, ο υφυπουργός κ. Νότης Μηταράκης, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπ. Σπυρίδων, ο περιφερειάρχης κ. Γ. Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος κ. Στ. Κουσουρνάς, ο στρατηγός κ. Αλκ. Στεφανής και η αερολιμενάρχης κ. Ξανθή Κριτσινέλια.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Τζινπίνγκ και της θερμής υποδοχής που του επιφυλάχθηκε η Ρόδος βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας στην Κίνα.
«Όλα τα μέσα ενημέρωσης της συγκεκριμένης χώρας εστίασαν το ενδιαφέρον τους στη Ρόδο και αυτό μόνο θετικές επιπτώσεις θα έχει» δήλωσαν χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς και οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας.

«Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Ρόδο τον πρόεδρο της Κίνας. Η συγκεκριμένη χώρα είναι η μόνη που μας δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και την ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως η επίσκεψη του προέδρου της Κίνας ήταν ό,τι πιο σημαντικό για τη Ρόδο.

«Κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση, εισπράξαμε τις θερμές ευχαριστίες του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την ζεστή φιλοξενία. Εκφράστηκε με πολύ καλά λόγια για τη Ρόδο και τον τουρισμό. Έμεινε ενθουσιασμένος και από το Καστέλλο. Και ο πρέσβης μας ενημέρωσε πως όλη η Κίνα ομιλεί σήμερα για τη Ρόδο. Δεν υπάρχει μέσο μαζικής ενημέρωσης της συγκεκριμένης χώρας που να μην αναφέρεται στη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως προσκάλεσε τον πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα να επισκεφθεί τη Ρόδο στο προσεχές χρονικό διάστημα.
«Καλέσαμε τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα να επισκεφθεί τη Ρόδο και εκείνος αποδέχθηκε. Πρέπει να σας αναφέρω ότι έχει έρθει ήδη στη Ρόδο δυο -τρεις φορές για να ετοιμάσει την επίσκεψη του προέδρου της Κίνας», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
«Πρέπει να επισημάνω πως ήταν μεγάλη τιμή η απόφαση του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας να επισκεφθεί τη Ρόδο. Αυτό του υπογράμμισα και κατά την συνάντηση που είχαμε στο Καστέλλο. Η επιλογή αυτή μας κάνει πολύ χαρούμενους», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης και πρόσθεσε πως έγινε μεταξύ άλλων συζήτηση με τον κ. Τζινπίνγκ και για τον τομέα του τουρισμού.

«Ο κ. Σι Τζινπίνγκ μας δήλωσε πως 500 εκατομμύρια Κινέζοι αναζητούν τουριστικούς προορισμούς για να κάνουν διακοπές. Χρειάζεται και από τους τουριστικούς φορείς και τα αρμόδια υπουργεία συντονισμένη δουλειά για να επωφεληθούμε από την τουριστική αγορά της Κίνας. Δημιουργούνται μεγάλες προϋποθέσεις, που θα μας οδηγήσουν σε καλά αποτελέσματα. Όλοι δήλωσαν πως η Κίνα και η Ελλάδα θέλουν να συνεργαστούν», δήλωσε ο κ. Βασίλης Υψηλάντης.
Σε ερώτηση σχετικά με τα θέματα τα οποία έθεσε κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά και τους υπουργούς που τον συνόδευαν, ο κ. Υψηλάντης δήλωσε:
«Συζητήσαμε για αρκετά ζητήματα. Μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας όμως η επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας».
Σε ερώτηση αν έγιναν συζητήσεις για συγκεκριμένες επενδύσεις, που μπορούν να γίνουν στη Ρόδο, ο κ. Υψηλάντης δήλωσε:

«Δεν έγινε συζήτηση για τη Ρόδο. Διάλογος έγινε για τις προοπτικές συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο και τις δυνατότητες που ανοίγονται στον επιχειρηματικό και τον πολιτιστικό τομέα».
Σχετικά με το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, για την κατάργηση των οποίων ασκεί πιέσεις η τρόικα, ο κ. Υψηλάντης δήλωσε:
«Είναι ανοικτό το θέμα των εσόδων. Όπου υπάρχουν μειώσεις προσπαθούν στην κυβέρνηση να βρουν άλλες πηγές για να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες του ελληνικού δημοσίου. Έχω δηλώσει ξεκάθαρα πως οι μειωμένοι συντελεστές θα είναι το έσχατο θέμα που θα τεθεί. Δεν μπορεί αυτή την ώρα να συζητά κανείς για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Είναι κάτι αντιαναπτυξιακό που θα φέρει σε δυσχερή θέση τους νησιώτες. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργησή τους».

«Στη Ρόδο τέθηκαν όλα τα ζητήματα που είχαν συζητηθεί κατά την προηγούμενη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Α. Σαμαράς και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας.
Στην επίσκεψη του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αναφέρθηκε και ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
«Ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενθουσιάστηκε από τις ομορφιές της Ρόδου. Γοητεύθηκε από τη Μεσαιωνική Πόλη και το Παλάτι των Ιπποτών. Μας δήλωσε πως αναχωρεί από το νησί με τις καλύτερες αναμνήσεις και θα βοηθήσει ώστε να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα στην Αθήνα και τη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου