Μπορεί να μετράει μερικούς μόλις μήνες ζωής, όμως ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Ρόδου έχει ήδη καταγράψει πλούσια δράση, τόσο αθλητική και αγωνιστική, όσο και κοινωνική.

Ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Ρόδου ιδρύθηκε στις 17 Ιουλίου του 2016 με σκοπό την αγωνιστική δράση και ανάπτυξη του αθλήματος της αεροσφαίρισης, όπως επίσης και την φιλανθρωπική και εθελοντική δραστηριότητα. Οι περίπου 30 αθλητές και τα 45 αρωγά μέλη που υποστηρίζουν τον σύλλογο, τον έχουν καταστήσει ως έναν από τους καλύτερους στην ελληνική αεροσφαίριση, με σημαντικές δράσεις σε όλα τα επίπεδα.

Χαρακτηριστικές είναι φιλανθρωπικές δραστηριότητες του συλλόγου, όπως η συγκέντρωση περίπου 150 κιλών τροφίμων τα Χριστούγεννα, τα οποία σε συνεργασία με τον Πατέρα Γεώργιο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, δόθηκαν σε άπορους και σε συνανθρώπους μας που τα είχαν ανάγκη, ή ακόμη και ο εθελοντικός καθαρισμός του πάρκου Ροδινιού το περασμένο καλοκαίρι, παρουσία και του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου. Τελευταία αγωνιστική δραστηριότητα, ήταν η συμμετοχή στον Πανδωδεκανησιακό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κω, στα τέλη Νοεμβρίου, στο οποίο πήραν φυσικά μέρος και οι αθλητές του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Κω.

Μάλιστα, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Ρόδου έχει και νέα διοίκηση, την πρώτη μετά την ίδρυση του, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής και θα έχει θητεία δύο ετών:

Πρόεδρος: Χρήστος Σταματίδης

Αντιπρόεδρος: Μιχαήλ Βασιλάκης

Γ. Γραμματέας: Εμμανουήλ Μακριδάκης

Ταμίας: Παναγιώτης Βασιλείου

Μέλος: Βρετέας Δημήτριος

-Παρουσία στο Πανδωδεκανησιακό τουρνουά που γίνεται στην Κω

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τους ανθρώπους του σωματείου, οι στόχοι του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι η διοργάνωση αγώνων επίδειξης αεροσφαίρισης και η διεξαγωγή τουρνουά στη Ρόδο, η πραγματοποίηση του Πανδωδεκανησιακού Πρωταθλήματος Aegean War στο νησί μας με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, μέσω διοργανώσεων ιδιωτικής πρωτοβουλίας ή σε συνεργασία με τις αρχές και τους φορείς του νησιού μας. Φυσικά, ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Ρόδου θα συνεχίσει το κοινωνικό του έργο με φιλανθρωπικές και εθελοντικές δράσεις, ενώ στα σχέδια του είναι να ενισχύσει και την οικολογική προσφορά στο νησί, με καθαρισμό δασών κτλ.

Εξάλλου, τα μέλη του συλλόγου έχουν κάνει αίτημα στον Δήμο Ρόδου, προκειμένου να ενημερώσουν τον  κ. Χατζηδιάκο για τις δράσεις τους, όπως επίσης και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Από τους πρωταρχικούς στόχους του σωματείου είναι και η εξασφάλιση ενός χώρου, στον οποίο θα στεγάσει τα γραφεία του και θα αναπτύξει τη δραστηριότητα του, όμως σε αυτό θα χρειαστεί τη συνδρομή των φορέων του νησιού μας, όπως έχει συμβεί άλλωστε και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις νεοσύστατων και ιδιαίτερα δραστήριων συλλόγων.

Όλοι μπορούν παίξουν αεροσφαίριση

Ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Ρόδου είναι ο νόμιμος φορέας στο νησί για τη διεξαγωγή παιχνιδιού αεροσφαίρισης, καθώς είναι διαπιστευμένο σωματείο για την πραγματοποίηση αγώνων τέτοιου είδους. Στον σύλλογο μπορούν να εγγραφούν όλοι και όλες, αρκεί φυσικά να είναι άνω των 18 ετών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα έγγραφα για να γίνουν μέλη του σωματείου: αντίγραφο ποινικού μητρώου, αντίγραφο ταυτότητας, υπεύθυνη δήλωση από τον σύλλογο, 2 φωτογραφίες 3Χ3, αίτηση εγγραφής. Η εγγραφή κοστίζει 20 ευρώ, ενώ ακόμη 20 ευρώ είναι η ετήσια συνδρομή. Με την εγγραφή, ο νέος αθλητής προμηθεύεται την ταυτότητα μέλους, που νομιμοποιεί τη συμμετοχή του στα παιχνίδια αεροσφαίρισης.

Η Αεροσφαίριση διοχετεύει την αθλητική άμιλλα και την ειλικρίνεια μεταξύ των αθλητών που συμμετέχουν, οι οποίοι αγωνίζονται μέσα σε κλίμα φιλίας, αδελφοσύνης και σεβασμού στον συναθλητή. Οι αθλητές ορίζουν το σενάριο του παιχνιδιού, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν παιχνίδι σε δασώδη περιοχή, σε δασώδη περιοχή με κτίρια και σε κλειστούς χώρους. Το «ραντεβού» των μελών του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Ρόδου, δίνεται κάθε Κυριακή στις 9.00 το πρωί, με το παιχνίδι να διαρκεί τουλάχιστον μέχρι τις 13.00.

Ο σύλλογος διαθέτει εξοπλισμό για όποιον θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να μπει στο πνεύμα της αεροσφαίρισης. Επίσης έχει συγκροτήσει τμήματα που βοηθούν τη λειτουργία του, όπως π.χ. τμήμα προπόνησης, τμήμα ασφάλειας και κανονισμού, τμήμα ένταξης και ενημέρωσης.

Οι ανακοινώσεις για τη διεξαγωγή παιχνιδιών και των υπολοίπων δράσεων του συλλόγου γίνονται στη σελίδα του στο facebook, ή στο τηλέφωνο: 6949908008, και στο email: airsoftclubrhodes@gmail.com

Κοπή πίτας και προσφορά

Η πρώτη δραστηριότητα του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Ρόδου για το 2017 θα είναι γιορτή για την κοπή της πίτας, που θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Ροδινιού, με συνδιοργανωτή τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δωδεκανήσου, στον οποίοι οι αθλητές του συλλόγου είναι αρωγοί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον ενισχύουν σε κάθε ευκαιρία.

Ευπρόσδεκτοι στη γιορτή αυτή είναι όλοι οι Ρόδιοι αλλά και οι φορείς του νησιού, με την είσοδο να έχει ορισθεί στα 5 ευρώ, και τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει φαγητό και ζωντανή μουσική, όπως επίσης και λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα από τους χορηγούς και υποστηρικτές του συλλόγου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ