«Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συμπράξει με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Ακόμη, σημείωσε ότι «κάποιοι χρωστούν τουλάχιστον μια εξήγηση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη» και πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα προσωπικής τάξης πρόβλημα με κανέναν. «Επωμίστηκα βάρη, όταν άλλοι έφευγαν σαν τα ποντίκια από βυθισμένο πλοίο», συνέχισε.

Όπως είπε, «στην πολιτική η ηθική είναι ζήτημα ιστορικής αυτοσυνειδησίας».

Αναφορικά με τα οργανωτικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε ότι το σχήμα, όπως διαμορφώνεται, δεν μπορεί να πάει μακριά. «Η πρόσκληση σε άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι, κινήσεις, πρωτοβουλίες, πρέπει να είναι ειλικρινής, ανοικτή και επίμονη», πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να προστρέξουμε τάχιστα στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου μας».

Γεννηματά: Ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν, δεν έχουν καμία τύχη

Νωρίτερα ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα επίτευξης ενότητας στην Κεντροαριστερά έστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αναμένοντας την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη σύμπραξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν και αποδυναμώνουν, που αντιστρατεύονται και δεν υπηρετούν την συνοχή και τη δυναμική της παράταξης, δεν έχουν καμιά απήχηση στην κοινωνία. Δεν έχουν καμία τύχη», σημείωσε με νόημα.

Ταυτόχρονα, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν μοιράζει συγχωροχάρτια σε κανέναν, συμπληρώνοντας πως «όλοι έχουμε κριθεί και συνεχίζουμε να κρινόμαστε από τους πολίτες».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα της ενότητας της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας: «Δεν μένουμε στο χθες, σε ό,τι μας χώρισε, στις διαφορές και τις αντιδικίες μας. Ξεπερνάμε το εγώ μας για να θέσουμε το εμείς πάνω από όλα».

Σε ένα ακόμη μήνυμά της, με πιθανούς αποδέκτες την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη που ανακοινώνουν σήμερα από τη Θεσσαλονίκη νέο πολιτικό φορέα, σημείωσε ότι «ιδιαίτερα στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών έχουν ηθική υποχρέωση να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας».

«Το ΠΑΣΟΚ και πάλι δυνατό, ενωμένο, διεκδικεί μέσα από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ρόλο του καταλύτη, του αποφασιστικού παράγοντα για τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας», επεσήμανε και συνέχισε: «Δεν διεκδικούμε απλά την ενίσχυση των δυνάμεων μας. Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας. Που θα επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ