Ειδήσεις

«Ναι» στα προαπαιτούμενα ζητά από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ο Μοσκοβισί

Tη θετική ψήφο στις επερχόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα που απορρέουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου ζητά εμμέσως πλην σαφώς από τα κόμματα που υπερψήφισαν την τρίτη δανειακή σύμβαση, δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, με συνέντευξή του στα Νέα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, την ημέρα της άφιξής του στην Αθήνα για τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και εν συνεχεία με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Χουλιαράκη και Γιώργο Σταθάκη.

Ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος είναι ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που έρχεται μετά τις εκλογές στην Αθήνα, υπογραμμίζει ότι ότι εφόσον κλείσει με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση θα ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος στη βάση της αναζήτησης μιας διαδικασίας ελάφρυνσης της χώρας από το βάρος του.

«Γνωρίζω πώς γίνεται η πολιτική και δεν θέλω να εμπλακώ σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας. Εύχομαι όμως να υπάρξει μια συνέχεια στις δεσμεύσεις και μια ευρεία στήριξη σε πρωτοβουλίες που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε μαζί. Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών» τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Νέα ο Ευρωπαίος Επίτροπος, υπογραμμίζοντας ότι από τις πρόσφατες εκλογές το 80% των Ελλήνων τάχθηκε υπερ των κομμάτων που με κάποιο τρόπο έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και με βάση αυτή την πορεία πρέπει να επικυρωθεί η από κοινού δουλειά.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό και τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το Νοέμβριο, ο κ. Μοσκοβισί σημειώνει πως «αναμένουμε να ψηφιστούν οι προαπαιτούμενες αλλαγές. Κάτι που θα επιτρέψει την εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ που προβλέπει για αυτό το διάστημα το πρόγραμμα. Όταν συμβούν αυτά και κλείσει με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση θα μπορέσουμε να εισέλθουμε σε συζητήσεις για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Όλα λοιπόν, εξαρτώνται από την εφαρμογή και την ποιότητα των αλλαγών. Ως προς το ζήτημα του χρέους, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει καμία βούληση στις χώρες-μέλη της ευρωζώνης να γίνει ονομαστικό κούρεμα. Με αυτό το δεδομένο θα πρέπει να αναζητηθεί μια διαδικασία ελάφρυνσης της Ελλάδας από το άχθος του χρέους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου