Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου… Ακόμα ένα επεισόδιο γράφτηκε χθες, στο σίριαλ της απομάκρυνσης ΡΟΜΑ από το πάρκο του Αγ. Δημητρίου, στο οποίο έγινε ξανά κατάληψη από «εισαγόμενους» τσιγγάνους!
Χθες στήθηκε ακόμα μια επιχείρηση στο υπό κατάληψη πάρκο. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Παγκάς, και τα μέλη κ.κ. Γιώργος Μπελιγράδης και Κώστας Στυλιανού βρέθηκαν από νωρίς στο σημείο και με την συνδρομή της αστυνομίας, συνεργείων του Δήμου Ρόδου και εργαζομένων στις Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας απομάκρυναν τους ΡΟΜΑ και καθαρίστηκε ξανά το πάρκο, στο οποίο είχαν απλώσει οι «ένοικοι» την… πραμάτεια τους.
Από το πάρκο, που μετατράπηκε σε τσιγγανομαχαλά, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «δ», απομακρύνθηκαν όλα τα υπάρχοντα των τσιγγάνων οι οποίοι κατά την προσφιλή τους μέθοδο, βρήκαν εκεί καταφύγιο, παρά τις προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα, καθώς οι ΡΟΜΑ δεν ήθελαν να φύγουν από το σημείο και μάλιστα επιτέθηκαν στους εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου, εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές.
Μετά από αρκετή ώρα τα συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν τεράστιους όγκους σκουπιδιών καθώς και την πραμάτεια των εισαγόμενων «ΡΟΜΑ», που έρχονται κάθε χρόνο στη Ρόδο για να βγάλουν… μεροκάματο στη διάρκεια της σεζόν, στήνοντας τσαντίρια και πρόχειρους καταυλισμούς σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Οι περίοικοι, όπως περιέγραψαν στην «δ», κάθε καλοκαίρι τραβούν των παθών τους τον τάραχο αφού οι τσιγγάνοι, έρχονται στη Ρόδο και γνωρίζουν ήδη για το πάρκο του Αγ. Δημητρίου, όπου εγκαθίστανται μόλις πατήσουν το πόδι τους και πέρα από τα θέματα υγιεινής που προκύπτουν, η οχλαγωγία είναι τεράστια κυρίως τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα όλη η γειτονιά να βρίσκεται στο πόδι μέχρι να ξημερώσει!
Όπως λένε, οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής, είναι απαραίτητο το πάρκο να ελέγχεται από αστυνομικούς σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφού είναι σύνηθες το φαινόμενο, αμέσως μετά τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των ΡΟΜΑ, μέσα σε λίγα 24ωρα αυτοί επανέρχονται, στήνοντας από την αρχή τσιγγανομαχαλά, με τη βοήθειά ομόφυλών τους από τον καταυλισμό του Κορακόνερου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ