Ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά σε συνέντευξή της την Τρίτη, στην οποία χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «υποτακτικό» της Αγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», μίλησε για δίλημμα «εθνικής συνεννόησης ή εθνικής καταστροφής» και άσκησε κριτική προσωπικά κατά του προέδρου της ΝΔ.

«Με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει εθνική συνεννόηση. Η χώρα έχει έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης», σημείωσε και κατηγόρησε προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη, διερωτώμενη γιατί παρουσίασε το πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση στην Άγκελα Μέρκελ και όχι στον ελληνικό λαό. «Έχουμε ήδη έναν υποτακτικό, δεν χρειαζόμαστε άλλον», σχολίασε η κ. Γεννηματά. Τέλος, αρνήθηκε πως υπάρχει ανοιχτή γραμμή του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην υπουργό, Νίκο Φίλη.

Τι απαντά η ΝΔ

Σε έντονο ύφος απάντησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει το εθνικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση στην ελληνική κοινωνία, συζητώντας διαρκώς με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς. Για το ίδιο σχέδιο, ενημέρωσε την Καγκελάριο της Γερμανίας, γιατί μιλά την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας».

«Άλλωστε, η κυρία Γεννηματά, ως Υπουργός της Κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αξιόπιστες σχέσεις με τους εταίρους της χώρας δεν είναι ένδειξη υποτακτικότητας. Υποτακτικοί υπάρχουν … Αλλά όχι στη Νέα Δημοκρατία», καταλήγει.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ