Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός προεδρεύοντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ανακοίνωσε την αναβολή αρκετών Επίκαιρων Ερωτήσεων λόγω μη προσέλευσης του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη να τις απαντήσει. Μεταξύ των συζητήσεων που αναβλήθηκαν ήταν και δύο δικές του: μιας Επίκαιρης Ερώτησης για την Τηλεϊατρική και της Ερώτησης που κατέθεσαν από κοινού με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα για την ολοκλήρωση της λειτουργίας του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Ρόδου η οποία πριν έρθει για συζήτηση στη Βουλή παρέμεινε γραπτώς αναπάντητη από τον Υπουργό επί 3,5 μήνες.

Ο Αντιπρόεδρος Κρεμαστινός, έδωσε αρχικώς το λόγο στον κ. Κόνσολα ο οποίος διαμαρτυρήθηκε τεκμηριώνοντας την ασυνέπεια του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και την αδιαφορία του για το σοβαρό θέμα του Ογκολογικού της Ρόδου για το οποίο είχε αρχικώς πει ότι θα ενεργήσει.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κρεμαστινός, δεδομένου ότι ο κ. Πολάκης δεν έχει προσέλθει 7 φορές για να απαντήσει την προγραμματισμένη Επίκαιρη Ερώτηση για την Τηλεϊατρική και άλλες 3 φορές ανέβαλε τη συζήτηση της κοινής Ερώτησης των 2 βουλευτών Δωδεκανήσου, ανακοίνωσε προς το Κοινοβούλιο ότι θα φέρει το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στην οποία συμμετέχει και θα το αναφέρει στον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης γιατί η προσέλευση των Υπουργών στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που τους ασκεί η Βουλή είναι υποχρέωση και όχι δικαίωμά τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ