Την ανάγκη μας έχει μια οικογένεια από την Ρόδο, που για λόγους υγείας βρέθηκε στην Αθήνα. Η οικογένεια του Χρήστου Σκέντζα και της Αμαλίας Φλώρου με τα τρία τους παιδιά, 2, 3 και 4 ετών βρίσκεται εδώ και έναν μήνα στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε ειδική θεραπεία ο νεφροπαθής πατέρας του Χρήστου.
Το σπίτι που διαμένουν όλοι μαζί βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους, και όσο διάστημα η οικογένεια βρίσκεται στην Αθήνα, άγνωστοι βανδάλισαν το σπίτι τους στη Ρόδο.


Τόσο η ίδια η Αμαλία όσο και ο σύζυγός της είναι άνεργοι, και χρειάζονται τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα για τα τρία μικρά παιδιά τους.
Η Αμαλία, μιλώντας στην «δ» ανέφερε, πως η πεθερά της εντός των ημερών θα επιστρέψει στη Ρόδο και στις αρχές Μαρτίου θα επιστρέψει και η ίδια με τα παιδιά και τον σύζυγό της, αφού ολοκληρώσει την θεραπεία του ο πεθερός της ο οποίος επί χρόνια είναι αιμοκαθαιρόμενος και χρειάστηκε να μεταβεί στην Αθήνα λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.
«Δεν είμαστε τσιγγάνοι, είμαστε Ελληνες πολίτες, ζούμε στη Ρόδο μαζί με τα πεθερικά μου στο σπίτι μας στους Αγίους Αποστόλους. Οσο είμαστε στην Αθήνα μπήκαν κάποιοι στο σπίτι και το διέλυσαν. Για αυτό θα κατέβει η πεθερά μου να δει τι έχει συμβεί. Είναι η δεύτερη φορά που μας διαλύουν το σπίτι. Το ίδιο είχε γίνει και την προηγούμενη φορά που λείψαμε για λόγους υγείας και χρειάστηκε να μείνουμε σε σκηνή μέχρι να το ξαναφτιάξουμε. Τώρα πάλι τα ίδια. Κι εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε άνεργοι και ζούμε με μικρή σύνταξη της πεθεράς μου η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και το βοήθημα που παίρνει ο πεθερός μου ως νεφροπαθής. Την προηγούμενη φορά με βοήθησε ο κόσμος  και ξαναφτιάξαμε το σπίτι μας, τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει… Δεν έχω ούτε φαγητό για τα παιδιά. Ζητάω μια δουλειά, γιατί έμεινα άνεργη και ο συζυγός μου επίσης άνεργος έχει πάθει κατάθλιψη λόγω όλης αυτής της κατάστασης», λέει στην «δ» η Αμαλία η οποία ζητιανεύει στους δρόμους της Αθήνας.
Εκεί την είδε μια ευαισθητοποιημένη κυρία, η οποία δημοσίευσε την ιστορία της στο διαδίκτυο σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθηθεί η οικογένεια.
«Μπορεί κάποιοι να παρεξηγούν το γεγονός ότι ζητιανεύω αλλά δεν έχω άλλο τρόπο να συγκεντρώσω χρήματα για την οικογένειά μου. Στη Ρόδο πολλοί άνθρωποι με έχουν βοηθήσει και ζητώ και πάλι την βοήθειά τους», λέει η Αμαλία, που εδώ και έναν μήνα στέκεται έξω από μεγάλα σούπερ μάρκετ της Αθήνας ζητώντας από τους περαστικούς και τους πελάτες να την ενισχύσουν.
Οσοι θέλουν να επικοινωνήσουν με την Αμαλία μπορούν να τηλεφωνήσουν στον αριθμό 6949 032364 για να τους ενημερώσει τι χρειάζεται και τι ακριβώς απαιτείται για την επιδιόρθωση του βανδαλισμένου σπιτιού στους Αγίους Αποστόλους. Επίσης υπάρχει λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς, στο όνομα της Αμαλίας Φλώρου :GR 7401106470000064760250056.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ