Σύγκρουση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το ταξίδι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία και η συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ.Ολόκληρο το σχόλιο του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου έχει ως εξής:

«Βασιλικότερος του βασιλέως, φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ«

«Τη στιγμή που όλη η Ευρώπη και οι θεσμοί της αναγνωρίζουν ότι:

1. η ελληνική οικονομία κινείται σε σταθερά ανοδική τροχιά – η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι το 2016 θα κλείσει με 0,3% ανάπτυξη-,

2. το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 αναμένεται να διαμορφωθεί ακόμα και πάνω από 2% του ΑΕΠ,

3. το ΔΝΤ έχει παράλογες απαιτήσεις από την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται μάλιστα σε μη πραγματικά στοιχεία, και τη στιγμή που ακόμα και η Γερμανίδα Καγκελάριος διατηρεί πολύ πιο μετριοπαθή στάση κατά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, αποφεύγοντας να ταυτιστεί με τους πιο ακραίους και παράλογους κύκλους των δανειστών, ο κύριος Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα μας διαβεβαίωνε ότι στο εξωτερικό φορά πάντα τη γαλανόλευκη, εμφανίστηκε σήμερα βασιλικότερος του βασιλέως, φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ.

Και προσθέτει: «Στη συνάντηση του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο υποστήριξε, μόνος αυτός, τους παραλογισμούς του ΔΝΤ και χρέωσε τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση.Ενημερώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι οι αυτόκλητοι αυλοκόλακες ειδικά όταν δεν υφίσταται αυλή οδηγούνται πάντοτε στον αυτοεξευτελισμό».

«Του θυμίζουμε τέλος ότι όσα διαπιστευτήρια υποταγής και να δώσει, πόσο μάλλον όταν δεν του ζητούνται, δεν πρόκειται να πάρει το χρίσμα που τόσο επιδιώκει. Τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν τις διορίζει ούτε η Γερμανία ούτε το ΔΝΤ. Τις εκλέγει ο ελληνικός λαός», καταλήγει το σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας φοβάται τον λαό

«Σε ένα συμφωνούμε με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: τις Κυβερνήσεις τις εκλέγει ο ελληνικός λαός. Αυτόν που φοβάται ο κ. Τσίπρας», απαντά η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει πως «την ώρα που η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην απογοήτευση και η πραγματική οικονομία συνθλίβεται από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει μία ρεαλιστική και αισιόδοξη πολιτική πρόταση, με αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία, με λιγότερους φόρους, με αξιοπιστία και διαχειριστική επάρκεια σε όλους τους τομείς».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η πρόταση αυτή παρουσιάζεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό «για να γίνει σε όλους σαφές ότι η αποτυχία του κ. Τσίπρα και της παρέας του δεν είναι αποτυχία της Ελλάδας» και υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα μπορεί καλύτερα και οι Έλληνες αξίζουν περισσότερα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ