Περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο. Αυτή τη στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταβαίνει στα γραφεία του Ιδρύματος, Αντενάουερ, όπου θα έχει γεύμα εργασίας με Γερμανούς επιχειρηματίες, με το μείζον ζήτημα των επενδύσεων στην Ελλάδα να βρίσκεται στην προμετωπίδα του ραντεβού.

Στο τετ α τετ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Σόιμπλε, που κράτησε 70 λεπτά, ο κ. Μητσοτάκης και οι στενοί συνεργάτες του, ο τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλος δημοσιονομικής πολιτικής, Στέλιος Πέτσας, παρουσίασαν με αναλυτικά στοιχεία το πρόγραμμα της οδού Πειραιώς για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ένα πρόγραμμα που έχει στις κορυφές του τριγώνου του τη μείωση της φορολογίας και των δαπανών με την ταυτόχρονη προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Το τετ α τετ Μητσοτάκη-Σόιμπλε έρχεται λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με την καγκελάριο, Μέρκελ, η οποία κινήθηκε κατά κύριο λόγο σε πολιτικό επίπεδο, έχοντας ως αιχμές την οικονομία, το μεταναστευτικό-προσφυγικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το ραντεβού του κ. Μητσοτάκη με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας εξελίχθηκε σε ένα πιο τεχνικό επίπεδο, καθώς τέθηκαν επί τάπητος με αναλυτικές παρουσιάσεις οι κύριες δομές του προγράμματος της γαλάζιας παράταξης.

capital.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ