Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, έπαυσε υφ’ όρων η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος ενός 64χρονου Ροδίτη για αγορά και κατοχή ναρκωτικών καθώς προέκυψε ότι προόριζε τα ναρκωτικά για ιδίαν χρήση.
Ο 64χρονος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως, ερήμην, σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και σε χρηματική ποινή 30.000 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος κατελήφθη την 2α Μαϊου 2011 στην οδό Αυστραλίας να κατέχει στο αυτοκίνητό του ένα τσιγαριλίκι και μια πλαστική συσκευασία με κάνναβη βάρους 210 γραμμαρίων.
Απολογούμενος, υποστήριξε ότι για 40 χρόνια κάνει χρήση κάνναβης κι ότι μετά την σύλληψη του και τις «περιπέτειες» του με την δικαιοσύνη δεν κάνει πλέον χρήση.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γ. Κυπραίος.
– Οριστικά έπαυσε από το ίδιο δικαστήριο και η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος δύο κατηγορούμενων για αγορά, κατοχή και μεταφορά κάνναβης αφού κρίθηκε ότι προόριζαν τα ναρκωτικά για ιδίαν χρήση.
Κατηγορούμενοι ήταν συγκεκριμένα δύο 30χρονοι, κάτοικοι Αθηνών, που συνελήφθησαν από λιμενικούς του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
– Για την 10η Ιανουαρίου 2018 αναβλήθηκε στο μεταξύ η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης διακίνησης σκληρών ναρκωτικών από σπείρα γνωστή στην πιάτσα των τοξικομανών ως το «παρεάκι της Φιλερήμου».
Στην υπόθεση είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο κατηγορούμενος για διεύθυνση και εποπτεία εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών Β. A. του Q. 31 ετών, υπήκοος Αλβανίας, τρόφιμος των φυλακών για υπόθεση ηρωίνης, που φέρεται ως ο “εγκέφαλος” σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στο νησί της Ρόδου.
Συγκατηγορούμενοί του είναι οι L. A. του A. 26 ετών, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ιαλυσού, L. E. του S. 27 ετών, συγγενής του πρώτου, κάτοικος Ιαλυσού, Q. A. του B. J. 30 ετών, υπήκοος Αλβανίας και Α. K. του H. 30 ετών.
Ελεύθερος έχει αφεθεί ο Α. Ε. του Ε. 30 ετών, ημεδαπός κάτοικος Ρόδου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ