Αναστάτωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της «δημοκρατικής», πως διεκόπη η υδροδότηση σε περιοχές της Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά!
Μέχρι σήμερα πάντως κανένας δεν έχει προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις, ενώ ορισμένοι ιθύνοντες, περιορίστηκαν να δηλώσουν πως «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους καταναλωτές».
Υπενθυμίζουμε (σχετικά έγραψε η ‘δ’) πως κ. Δ. Καρατζιάς, είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες τα εξής: «Η ΔΕΥΑΡ βρίσκεται σε ετοιμότητα σε ό,τι αφορά το κομμάτι από τα Στεγνά, Κολύμπια, Αφάντου, Καλλιθέα και από την άλλη πλευρά του νησιού έως και την Ιαλυσό, καθώς αυτή την περίοδο έχει διακοπεί η υδροδότηση από το Φράγμα του Γαδουρά για τεχνικούς λόγους», χωρίς να προβεί ωστόσο σε περαιτέρω διευκρινίσεις.
Η υδροδότηση διεκόπη από τις 15 Ιανουαρίου 2017, λόγω τεχνικών προβλημάτων, που εμφανίσθηκαν στις εργολαβίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», αιτία είναι ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα με την πορεία της προγραμματικής σύμβασης την οποία είχε υπογράψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον εργολάβο και ενώ απέμενε μια συμπληρωματική σύμβαση, ο τελευταίος σταμάτησε τις εργασίες με συνέπεια να μην λειτουργεί πλέον το Φράγμα. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν χτες πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με άλλο εργολάβο, που θα αναλάβει τις εργασίες εφεξής, πράγμα που απαιτεί όμως άλλες διαδικασίες.
 Τι λέει η ΔΕΥΑΡ και η ΠΝΑ
Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης, τόνισε τα εξής: «Εμείς προς το παρόν δεν το χρειαζόμαστε το νερό. Είναι ευκαιρία και για τον εργολάβο να ολοκληρώσει κάποια μικρά τεχνικά προβλήματα ώστε να έχουμε εφεξής απρόσκοπτη την λειτουργία του Φράγματος αλλά και την επάρκεια του νερού από τον αγωγό και στην δεξαμενή στ’ Ασγούρου. Κατόπιν τούτου, θα μπορέσουμε να υδροδοτήσουμε το 90% της πόλης από το Φράγμα. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και ενώ έγινε καθαρισμός της δεξαμενής, σταματήσαμε την υδροδότηση. Αμέσως μετά, ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία ενώ από τις 15 Ιανουαρίου περίπου, σταμάτησε και πάλι η υδροδότηση προκειμένου να ολοκληρωθούν κάποια τεχνικά προβλήματα. Εκτιμούμε πως περί τα τέλη του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει κανονικά η υδροδότηση. Την υπευθυνότητα έχει πλήρως ο εργολάβος –ούτε η ΔΕΥΑΡ, ούτε η Περιφέρεια. Ωστόσο, δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα, ούτε συντρέχει κανένας κίνδυνος» όπως είπε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ‘δ’ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, είπε: «Για την υδροδότηση του Φράγματος, ο αρμόδιος φορέας που διαχειρίζεται το θέμα, είναι η ΔΕΥΑΡ. Προσωπικά, μπορώ να μιλήσω για τον ταμιευτήρα του Φράγματος που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως η υδροδοτική ικανότητα του νησιού είναι επαρκέστατη. Το Φράγμα είναι γεμάτο και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του νησιού για τρία ολόκληρα χρόνια. Από εκεί και πέρα μπορεί να το διαχειριστεί η ΔΕΥΑΡ και αν ολοκληρωθούν τα λοιπά απαραίτητα τεχνικά έργα θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα για κατανάλωση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ