Η Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, με την οποία απευθύνει κάλεσμα ενόψει της διεθνούς δράσης για τη διάνοιξη ποδηλατικών μονοπατιών στην Κω, τη Λέρο και την Πάτμο:

«Όταν ξεκινήσαμε τον σύλλογο το όνειρο όλων ήταν να συσπειρώσουμε τους ορεινούς ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα διαδίδοντας παντού τη ορεινή ποδηλασία μέσω της διάνοιξης αειφόρων μονοπατιών. Σιγά-σιγά αυτό γίνεται πραγματικότητα και φθάσαμε επιτέλους στο σημείο όπου με χαρά ανακοινώνουμε τη νέα μεγάλη δράση του συλλόγου μας, που πραγματικά ξεπερνά μέχρι τώρα προσδοκία και δικαιολογεί απόλυτα τον πανελλήνιο χαρακτήρα του συλλόγου.

Έτσι λοιπόν την εβδομάδα 11-18 Μαρτίου ο σύλλογος όχι μόνο θα συμμετέχει, αλλά θα έχει ενεργό και καθοριστικό ρόλο σε μία διεθνή δράση διάνοιξης και συντήρησης μονοπατιών που θα λάβει χώρα στα νησιά Κως, Πάτμος και Λέρος.

Στη δράση θα συμμετέχουν ομάδες από Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Τουρκία και φυσικά από την Ελλάδα.  Την όλη δράση θα υποστηρίξει οικονομικά οι εταιρία Islandhopping και υλικοτεχνικά η εταιρία Trail brothers από την Τοσκάνη. H E.E.O.Π θα συμμετάσχει με 2 μέλη του στην επιλογή και στο σχεδιασμό των μονοπατιών αλλά και στην διάνοιξη-συντήρηση των μονοπατιών με αρκετά μέλη-εθελοντές από την ντόπια κοινωνία που θα συμμετάσχουν στη δράση αυτή.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1) 12-13/3 συντήρηση μονοπατιών στην Κω.

2) 14-15/3 συντήρηση μονοπατιών στην Πάτμο.

3) 16-17/3 συντήρηση μονοπατιών στην Λέρο.

Περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και πληροφορίες για το πως μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, θα βρείτε στην εκδήλωση που έχει δημιουργηθεί στο facebook. Ακόμη και αν δε μπορείτε να συμμετάσχετε λόγω απόστασης να θυμάστε πως πάντα θα χρειαζόμαστε νέα μέλη προκειμένου να συνεχίσουμε δυναμικά την όποια μας δράση.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε επίσης να καλωσορίσουμε στην οικογένειά μας την ομάδα των MUD TURTLES από το νησί της Κω, οι οποίοι με το ”καλημέρα” θα δουν στον τόπο τους να πραγματοποιείται μία τόσο μεγάλη δράση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ