Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, που μετέτρεψε σε 200 ώρες παροχής κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ρόδου σε διάστημα δύο ετών, καταδικάστηκε χθες για απλές κλοπές, ένας 33χρονος Ροδίτης.
Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, υπό τον όρο της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, για διακεκριμένες κλοπές.
Ο 29χρονος συνελήφθη την 21η Μαΐου 2013 γιατί προανακριτικά διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει κλοπές σε καταστήματα της πόλεως Ρόδου και είχε στην κατοχή του δίκυκλο το οποίο είχε κλαπεί την 18η Μαΐου 2013.
Στην πορεία διαπιστώθηκε επίσης μετά από καταγγελία της κ. Αικ. Λαουδίκου, ιδιοκτήτριας κομμωτηρίου στ’ Αφάντου, ότι την 01.20 ώρα της 21ης Μαΐου 2013 ο ίδιος παραβίασε την πόρτα του καταστήματός της, εισήλθε σ’ αυτό και αφαίρεσε από το συρτάρι της ταμειακής μηχανής το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.
Οι ενέργειες του δράστη είχαν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος. Όταν ο 29χρονος διαπίστωσε την ύπαρξή τους, έκλεισε την τηλεόραση, που κατέγραφε την κίνησή του, αλλά ήδη οι κινήσεις του είχαν καταχωρηθεί στη μνήμη του συστήματος ασφαλείας. Από τα αφαιρεθέντα χρήματα ένα μέρος τους ο δράστης χρησιμοποίησε για την αγορά από σούπερ μάρκετ μίας οθόνης τηλεόρασης μάρκας LG των 19 ιντσών, καταβάλλοντας το ποσό των 129 ευρώ, την 21 Μαΐου 2013.
Η τηλεόραση βρέθηκε στην οικία του και κατασχέθηκε.
Εξεταζόμενος ομολόγησε ότι αυτός διέπραξε την κλοπή.
Έχει διαπιστωθεί εξάλλου ότι ο ίδιος διέπραξε και τις παρακάτω κλοπές:
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Μαΐου 2013 παραβίασε την κλειδαριά κεντρικής εισόδου καταστήματος που βρίσκεται στα Κολύμπια, ιδιοκτησίας της κ. Ανθούλας Γιαννιού του Πέτρου και αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή μάρκας HP, μοντέλο COMPAQ PRESARIO CQ56 και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ από την ταμειακή μηχανή. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ής Μαΐου 2013 έσπασε την τζαμαρία παραδοσιακού καφενείου με την επωνυμία «NO NAME» στην οδό Μιχ. Πετρίδη, ιδιοκτησίας της κ. Γεωργίας Αλεξίου του Εμμανουήλ και αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή μάρκας HP, μοντέλο COMPAQ 67355.
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε ότι ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης και πλέον εργάζεται σταθερά.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη η δικηγόρος κ. Νινέτα Κατσιμπρή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ