Στις ελληνικές καλένδες, φαίνεται πως παραπέμπεται από το Υπουργείο Εργασίας, η ίδρυση και λειτουργία στη Ρόδο τοπικής διεύθυνσης του ΚΕΠΕΚ με τεχνικούς επιθεωρητές.
Όπως είχε γράψει η «δ», τον Ιούλιο του 2016, είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου από το Υπουργείο Εργασίας ότι πρόκειται να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για σύσταση τοπικής διεύθυνσης με τεχνικούς επιθεωρητές και μάλιστα είχε ζητηθεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την στελέχωση της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», οι διαδικασίες έχουν παγώσει και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με το εγχείρημα, που ξεκίνησε το καλοκαίρι.
Μάλιστα, είχε προηγηθεί σειρά επαφών με τον ειδικό γραμματέα του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου Πειραιά-Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να εκπαιδευτούν πέντε υπάλληλοι που επρόκειτο να στελεχώσουν την νέα διεύθυνση.
Οι πέντε υπάλληλοι (πολιτικοί μηχανικοί-μηχανολόγοι) επρόκειτο να αποσπασθούν από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη των πέντε θέσεων της νέας διεύθυνσης ενώ είχε βρεθεί και το γραφείο που θα στέγαζε την υπηρεσία, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτηρίου της ΔOY.
Οι τοπικοί επιθεωρητές, έπειτα από ολιγοήμερη εκπαίδευση θα έπιαναν αμέσως δουλειά «σαρώνοντας» τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία της Ρόδου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι όροι ασφαλείας και οι συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας.
Το τοπικό παράρτημα, επρόκειτο να ξεκινήσει την λειτουργία του από την 1 Ιανουαρίου του 2017, όμως οι πληροφορίες της «δ» αναφέρουν ότι η προετοιμασία που έγινε σε τοπικό επίπεδο, είναι πολύ πιθανόν να πάει στον «βρόντο» διότι, κατόπιν εορτής, το υπουργείο επικαλείται οικονομικές δυσκολίες!
Εχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες και δεν υπάρχει κανένα νεότερο, ούτε για την απόσπαση των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν το τοπικό παράρτημα ούτε για την διαμόρφωση του χώρου όπου θα στεγαστεί η υπηρεσία.
Η οριστική απάντηση, αναμένεται να δοθεί προς το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στις 16 Ιανουαρίου, την ερχόμενη Δευτέρα, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια σε τοπικό επίπεδο, για το ισχυρό ενδεχόμενο να καταλήξει η υπόθεση στις καλένδες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ