Σχεδόν όλα τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά μίνι έδωσαν το «παρών» (μοναδική εξαίρεση ο Γ.Σ. Διαγόρας) στα γραφεία της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για το τουρνουά μίνι. Το «παρών» έδωσαν εκ μέρους του Κολοσσού ο Πάνος Παναγιωταράκος και ο Σάκης Ξυπολιτάς, για λογαριασμό του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος ο Γιώργος Χατζηκαλημέρης, από την Ελπίδα Πεταλούδων ο Κώστας Λιβιεράτος, από το Ροδίων Άθλησις ο Αριστοτέλης Χατζηφούντας και από τον Α.Ο. Σύμης ο Κυριάκος Μυλωνάκης και ο Δημήτρης Μπαρόγιωργας. Τον Α.Ο. Σταματίου εκπροσώπησε το μέλος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Ελένη Κοκκίνου, ενώ παρόντες ήταν ο Γιάννης Στάλας εκ μέρους της Κ.Ε.Δ./ Ε.Ο.Κ. και ο διαιτητής Γιώργος Ξανθός.
Στο νέο τουρνουά μίνι θα πάρουν μέρος εννέα ομάδες, που είναι οι εξής: Α.Ο. Κολοσσός (με δύο τμήματα), Γ.Σ. Διαγόρας (με δύο τμήματα), Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, Ροδίων Άθλησις, Ελπίδα Πεταλούδων, Α.Ο. Σύμης και Α.Ο. Σταματίου. Όπως είναι εύλογο ακούστηκαν πολλές απόψεις για την ανάπτυξη του μπάσκετ και λόγω του περιορισμένου χρόνου (θα χρειάζονταν πέντε περίπου μήνες για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα κάθε εβδομάδα, χωρίς κενά), πάρθηκαν σημαντικές και σωστές αποφάσεις. Μετά από πρόταση του αναπληρωματικού μέλους της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου Φιλήμονα Χατζηαντωνίου, που έγινε δεκτή, κάθε σωματείο, κάθε εβδομάδα θα αναλαμβάνει να εξασφαλίζει γήπεδο (για μία ολόκληρη μέρα) για τα παιχνίδια των μίνι, τα οποία θα ορίζονται προκειμένου οι ομάδες κάθε Σάββατο ή Κυριακή να δίνουν περισσότερα από ένα παιχνίδια. Κάθε ομάδα θα είναι υπεύθυνη να εξασφαλίσει το γήπεδο της για μία ολόκληρη μέρα, ώστε να ορίζονται αρκετά παιχνίδια, προκειμένου ολοκληρωθεί έγκαιρα το τουρνουά, με τη διεξαγωγή φάιναλ-φορ στο φινάλε. Έτσι τα σωματεία σύντομα θα πρέπει να γνωστοποιήσουν στην Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. τις ημερομηνίες των διαθέσιμων γηπέδων τους, ώστε η διοργανώτρια αρχή να ορίσει τους αγώνες. Αν και θα γίνει κανονικά κλήρωση, το τουρνουά θα διεξάγεται με ορισμό των αγώνων σε δύο ομίλους. Στον όμιλο Ρόδου θα συμμετέχει και ο Α.Ο. Σύμης (θα χρειαστεί να ταξιδέψουν οι ομάδες της Ρόδου μία ή δύο φορές), ενώ στο βόρειο συγκρότημα θα γίνουν δύο υποόμιλοι, ένας στην Κω και ένας σε Κάλυμνο και Λέρο.
Από κει και πέρα συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της προκήρυξης. Στο τουρνουά θα συμμετέχουν παιδιά που γεννήθηκαν το 2004 και νεότερα, ενώ η κάθε ομάδα θα μπορεί να συμμετέχει από 8 έως 15 αθλητές. Ο Κολοσσός και ο Διαγόρας που θα συμμετέχουν με δύο τμήματα, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν παράλληλα αθλητές και στις δύο ομάδες τους, ενώ μόνο ένα τμήμα από κάθε σωματείο θα έχει το δικαίωμα να πάρει μέρος στην τελική φάση. Οι διαιτησίες των αγώνων θα είναι δωρεάν (εξαιρετική η πρωτοβουλία του Σ.Δ.Κ.Δ.), ενώ ο σύνδεσμος κριτών θα προσφέρει ένα μέλος του δωρεάν (επίσης αξίζουν συγχαρητήρια) και τα υπόλοιπα δύο θα είναι ευθύνη των ομάδων, που θα ορίζουν νέους αθλητές τους. Θα κρατηθεί κανονικά σκορ, ενώ επιβάλλεται η παρουσία του γιατρού στο γήπεδο σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα. Η άμυνα θα είναι αποκλειστικά μαν του μαν στο μισό γήπεδο και θα χρησιμοποιείται μπάλα «6άρα». Οι ομάδες θα αλλάζουν πεντάδα κάθε πέντε λεπτά υποχρεωτικά, ενώ επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα ξεκινάει παιχνίδι, εφόσον δεν υπάρχει ιατρός στο γήπεδο. Τις επόμενες μέρες πρόκειται να ανακοινωθεί η προκήρυξη του τουρνουά μίνι, που θα ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ