Χωρίς αγροτικό γιατρό μένει πάλι η Σύμη, αφού  μια από τις δύο αγροτικές ιατρούς έφυγε από το νησί πριν από περίπου τρεις μήνες, ενώ η θητεία της μοναδικής ιατρού που έχει απομείνει λήγει σε περίπου 10 ημέρες και όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας στην «δ», δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα από τις αρμόδιες αρχές για την προκήρυξη των δύο αυτών θέσεων.
Επιπρόσθετα, στις 20 Δεκεμβρίου, με απόφαση της 2ης ΥΠΕ, ανανεώθηκε για άλλους τρεις μήνες η απόσπαση του διευθυντή παθολογίας του πολυδύναμου ιατρείου Σύμης, για την κάλυψη αναγκών του ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Ρόδου, η οποία όμως ανακλήθηκε άρον-άρον χθες το πρωί, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του δημάρχου αφού το νησί κινδύνευε να μείνει χωρίς γιατρό!
Ο κ. Παπακαλοδούκας ωστόσο, δηλώνει στην «δ» πως η επιστροφή του διευθυντή από το Νοσοκομείο Ρόδου στο Πολυδύναμο της Σύμης δεν λύνει το πρόβλημα, διότι είναι αδύνατον να καλυφθούν οι ανάγκες των 3.000 κατοίκων από έναν γιατρό.
«Η Σύμη, ένα νησί 3.000 κατοίκων έφτασε στο παρά πέντε να μείνει χωρίς γιατρό, αφού η μία από τις δύο αγροτικές ιατρούς έφυγε πριν από περίπου τρεις μήνες και η θητεία της δεύτερης λήγει σε 10 ημέρες περίπου. Όχι μόνο δεν έχει φροντίσει κανείς για την προκήρυξη των θέσεων αλλά τον Δεκέμβριο ανανέωσαν την απόσπαση του διευθυντή του Πολυδύναμου ιατρείου, στο Νοσοκομείο της Ρόδου για άλλους τρεις μήνες! Μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν οι κάτοικοι, χωρίς ούτε καν την στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη, διαμαρτυρήθηκα και ζήτησα την ανάκληση της απόσπασης του διευθυντή. Τελικά πρυτάνευσε η λογική και με ενημέρωσαν ότι διακόπτεται η απόσπασή του. Είναι αδιανόητο να φεύγει γιατρός από την Σύμη για να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Ρόδου! Και ποιος θα καλύψει τις δικές μας τις ανάγκες;», λέει στην «δ», ο  δήμαρχος του νησιού.
Να σημειωθεί, πως τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Λ. Παπακαλοδούκας, ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, όταν στο νησί είχε μείνει μόνο μια αγροτική γιατρός προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών για την διαμορφωθείσα κατάσταση στον τομέα της υγείας στο νησί.
«Φρονούμε ότι σύμφωνα και με το νομικό πλαίσιο που ορθά επικαλείται στην επισυνημμένη στην παρούσα επιστολή της η ανωτέρω -μοναδική πλέον!- ιατρός του Π.Π.Ι. Σύμης, είναι ανεπίτρεπτη, άκρως επικίνδυνη αλλά και παράνομη η εξακολούθηση της υφιστάμενης κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες. Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλούμε,  όπως μεριμνήσετε, στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων σας, ώστε να προληφθεί κάθε τυχόν δυσμενής εξέλιξη στο θέμα της παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί, η οποία εξέλιξη ενδεχομένως θα δυσφήμιζε την Σύμη ως τουριστικό προορισμό, αλλά και την χώρα μας εν γένει. Παράλληλα, παρακαλούμε όπως διερευνήσετε την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών, όσων ενέχονται για την πρόδηλα παράνομη διαμορφωθείσα κατάσταση, ώστε να αντιμετωπίσουν τις νόμιμες συνέπειες, αλλά και  να διασφαλιστεί μελλοντικά η απρόσκοπτη φροντίδα της υγείας των δημοτών μας και επισκεπτών του νησιού», ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς την εισαγγελέα ο κ. Παπακαλοδούκας ο οποίος, όπως λέει, και σήμερα τα ζητούμενα παραμένουν ίδια αφού δεν έχει διαφοροποιηθεί η κατάσταση και οι κάτοικοι δεν νιώθουν ασφαλείς στον τόπο τους, εξαιτίας της υποστελέχωσης του Πολυδύναμου ιατρείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ