Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ένας 46χρονος Ροδίτης, υπότροπος σε υποθέσεις ναρκωτικών κατηγορούμενος για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ο κατηγορούμενος, που δήλωσε κατ’ επανάληψη στην απολογία του πολυτοξικομανής, προσκομίζοντας προς τούτο ιατρικές βεβαιώσεις ως και ψυχιατρικές του εκτιμήσεις, εξεμάνη στο δικαστήριο για την «ταλαιπωρία» που υφίσταται μετά από συλλήψεις του σε υποθέσεις ναρκωτικών, τονίζοντας ότι αγοράζει ναρκωτικά για ιδίαν χρήση, λέγοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να του δοθεί άδεια να καλλιεργεί κάνναβη για να καλύπτει τη χρήση του!
Την 31 Ιανουαρίου 2012 οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Μεσαιωνική Πόλη κι όταν επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν, απέρριψε στο έδαφος μια νάιλον σακούλα, η οποία περιείχε δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2003 γραμμαρίων.
Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο και σε κατ΄οίκον έρευνα, σε τσέπη του μπουφάν του, μια συσκευασία με κάνναβη βάρους 15,7 γραμμαρίων.
Εξεταζόμενος ισχυρίστηκε ότι ενώ ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, γνώρισε έναν Αλβανό κρατούμενο ο οποίος και του ανέθεσε την φύλαξη της κάνναβης σε τοξικομανείς της Ρόδου. Υποστήριξε ότι ως αντάλλαγμα θα έπαιρνε ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, για δική του χρήση.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη η δικηγόρος κ. Ευαγγελία Ταμπάκη.
-Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, δύο κάτοικοι Ρόδου, που κατηγορήθηκαν για καλλιέργεια κάνναβης.
Πιο συγκεκριμένα την 30η Απριλίου 2010 και ώρα 18.00 αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εκρίζωσαν 207 δενδρύλλια κάνναβης από χασισοφυτεία που εντοπίστηκε την 24η Απριλίου 2010 και είχε τεθεί υπό επιτήρηση προς σύλληψη του χασισοκαλλιεργητή στην περιοχή Τσαίρι της Ρόδου σε δημόσιο ακίνητο.
Οι αστυνομικοί παρότι κατέγραψαν ύποπτες κινήσεις ατόμων πέριξ της περιοχής δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον χασισοκαλλιεργητή και με δεδομένο ότι τα δενδρύλλια έμειναν πολύ καιρό απότιστα με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου προχώρησαν στην εκρίζωση.
113 εξ’ αυτών είχαν ύψος έως 10 εκατοστά και 94 ύψος έως 90 εκατοστά.
Τα δενδρύλλια ήταν τοποθετημένα σε γλάστρες και καμουφλαρισμένα σε δίχτυ σε δύσβατη περιοχή στο Τσαϊρι.
Πέριξ της χασισοφυτείας βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και απεστάλησαν προς έλεγχο στη Γενική Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών σκαπτικά εργαλεία, ποτιστικά εργαλεία και μπιτόνια.
Από τον έλεγχο δεν προέκυψαν σημαντικά στοιχεία και οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.
Ως συνήγορος υπεράσπισης τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.
-Ατιμώρητοι κρίθηκαν από το ίδιο δικαστήριο δύο κάτοικοι Ρόδου κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών.
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την 19η Ιουλίου 2010 να κατέχουν δύο πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 4 γραμμαρίων και μια συσκευασία με κάνναβη βάρους ενός γραμμαρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ