Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης παρακολούθησε την παράσταση «Γκόρφω η Συμιακιά», που ανέβασε το Συμιακό Θέατρο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου και την ανακήρυξη από τη Βουλή των Ελλήνων του 2017 ως «Έτους Δωδεκανήσου».
Μετά το πέρας της θεατρικής παράστασης, ο Δημήτρης Γάκης, αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές και τους διοργανωτές για την ποιοτική παράσταση, ένα ξεχωριστό θεατρικό δρώμενο γραμμένο στη Συμιακή ντοπιολαλιά, που συνένωσε τους Δωδεκανήσιους του Λεκανοπεδίου και ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Δημοτικού Θεάτρου που την φιλοξένησε, δήλωσε:
«Η επαφή του Πειραϊκού λαού και των κατοίκων της πρωτεύουσας με τον πλούσιο λαϊκό πολιτισμό της Δωδεκανήσου είναι μια καλή ευκαιρία για τη γνωριμία με μια λαογραφική και θεατρική παράδοση των νησιών μας που θέλουμε και μπορεί να αποτελέσει αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το μέλλον και τους νεώτερους καλλιτέχνες. Αυτό αποδεικνύει η σημερινή ευρηματική θεατρική παράσταση, που λάμπρυναν με την παρουσία τους οι δεκάδες Συμιακοί και άλλοι Δωδεκανήσιοι της πρωτεύουσας που γέμισαν ασφυκτικά το μαγευτικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.
Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που συνέβαλα στην υλοποίηση μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για την προβολή της Δωδεκανήσου, σε μια κοινή προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Βουλής να τιμήσει την εμβληματική, 70η, επέτειο της Ενσωμάτωσης με πολιτιστικές δράσεις. Η σημερινή εκδήλωση, μας υπενθυμίζει ότι είναι χρέος μας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του παρόντος και να χαράξουμε ένα μέλλον αντάξιο της πολιτισμικής κληρονομιάς μας. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεισφορά του Συμιακού Θεάτρου αναδεικνύει τον πλούτο της Δωδεκανησιακής τέχνης και συνιστά την καλύτερη διαφήμιση για τα νησιά, που εκτός από το φυσικό κάλλος διαθέτουν πολλές ακόμη δυνατότητες για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων και των Διεθνών επισκεπτών τους.
Γιατί τα νησιά μας αποτελούν πολιτιστικό προορισμό οικουμενικής σημασίας και αυτό αποδεικνύει και με τη σημερινή του εκλεκτή παράσταση το Συμιακό Θέατρο.».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ