Κι επειδή οι λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, να ξεκαθαρίσω εξ αρχής, πως το παρόν, αφορά όλους τους πρώην και τους νυν. Εκείνους, που ήταν κυβερνητικά στελέχη και τώρα βρίσκονται στην αντιπολίτευση και τους νυν, που από την αντιπολίτευση βρίσκονται στην κυβέρνηση.

Αφορμή, στάθηκε άλλη μια επίσκεψη υπουργού στη Ρόδο, στην οποία, (ξανα) έλαμψαν δια της απουσίας τους, οι εκπρόσωποι και θεσμοί του τόπου, οι οποίοι ανήκουν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Όχι! Δεν πρόκειται να καταλάβω ποτέ, πως είναι δυνατόν να επισημαίνεις προβλήματα, να διεκδικείς λύσεις και δεσμεύσεις, να προτείνεις, να διαμαρτυρηθείς τέλος πάντων, μέσω ανακοινώσεων, την επομένη της επίσκεψης και όχι face to face με τον αρμόδιο.

Τσακωμένοι είστε και κάνετε μούτρα ο ένας στον άλλον; Κρατάτε… χαρακτήρα; Αυλόγυρο σχολείου θυμίζετε, όταν λέγαμε ο ένας στον άλλο «κόψε δεν σου μιλάω» και κάναμε την χαρακτηριστική κίνηση με τα δάχτυλά μας.

Μιλάμε για τον τόπο σου και τους πολίτες του. Αυτούς που σε έστειλαν να τους εκπροσωπήσεις στη Βουλή. Και δεν τους νοιάζει καθόλου, μα καθόλου τι χρώμα θα έχει η λύση στα προβλήματά του. Και αυτή δεν βρίσκεται με τον έναν στην  ανατολή και τον άλλον στη δύση.

Τι να τις κάνουν οι πολίτες τις καταγγελίες και τα ερωτήματα που θέτετε κατόπιν εορτής, που πρέπει λέει να απαντηθούν. Και γιατί δεν πάτε από κοντά να τα κάνετε τα ερωτήματα; Και να βγείτε την επομένη, να μας πείτε τι απάντησε ο τάδε υπουργός, τι δεν απάντησε, ποιες προτάσεις σας δέχτηκε, ποιες σνόμπαρε και ποιες θα εξακολουθείτε να διεκδικείτε παρέα με τους συναδέλφους σας ΝΤΟΠΙΟΥΣ βουλευτές, στελέχη, φορείς του αντιπάλου δέους.

Γιατί, πάνω από όλα είναι ο τόπος και όχι το κόμμα . Εσι δεν είναι; Εσείς το λέτε. Ολοι και όλων των χρωμάτων. Η μήπως κάνω λάθος. Μάλλον λάθος κάνω. Γιατί δεν σας ενδιαφέρει να τις βρείτε ΜΑΖΙ τις λύσεις, μη και τις  οικοιοποιηθεί το κυβερνόν κόμμα  Σας ενδιαφέρει να αποδείξετε (δι’ αλληλογραφίας) ότι αυτοί είναι άχρηστοι κι ότι εσείς θα τα κάνετε τέλεια όταν γίνετε κυβέρνηση.

Και άντε να καταλάβω, ότι δεν έχετε κοινή γραμμή, για ότι αφορά την οικονομία και το μαύρο χάλι μας, εκεί στη Βουλή που δίνετε τις κοκορομαχίες (που δεν το καταλαβαίνω δηλαδή ούτε αυτό στην κατάσταση που βρισκόμαστε). Αλλά και για τον τόπο σας; Τι χρώμα κομματο-σημαία θα σηκώσουμε στο Θέατρο εάν κάποτε δεήσει και τελειώσει το έργο; Τι χρώμα θα βάψουμε την Ογκολογική κλινική ή την Μονάδα Νεογνών; Διότι δεν το συζητώ. Το πρώτο πράγμα που θα ρωτήσει ο καρκινοπαθής ή οι γονείς που θα χρειαστούν αυτές τις αυτονότητες υπηρεσίες, είναι τι χρώμα έχουν. Αν είναι αντίθετο των πεποιθήσεών τους θα πάρουν το αεροπλάνο ή το Σινούκ να πάνε στο Ηράκλειο για νοσηλεία. Αφήστε που θα μείνουν να κορακιάσουν αν το νερό από το Γαδουρά δεν θα έχει το χρώμα της παράταξης που υποστηρίζουν.

Δεν ξε-κόβετε καλύτερα και δεν αφήνετε τα κομματικά μούτρα, γιατί οι πολίτες δεν τον τρώνε και πολύ τον σανό των επικοινωνιακών κόλπων;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ