Στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει ο ΑΓΕΣ Κάμειρος για την ανάπτυξη του αγωνίσματος του επί κοντώ, θα γίνει ακόμη μία, προκειμένου να έρθει στο νησί μας μια μεγάλη διοργάνωση και συγκεκριμένα το Street Pole Vault.

Το Street Pole Vault διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και σε αυτό λαμβάνουν μέρος μεγάλα ονόματα του άλματος επί κοντώ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τις ανάγκες του event, στήνεται ολόκληρος αγωνιστικός χώρος στην μέση της Πλατείας Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες Αθηναίοι παρακολούθησαν και φέτος ένα πραγματικά πρωτοποριακό γεγονός για τα μέτρα της χώρας μας, ένα Ολυμπιακό αγώνισμα όπως αυτό του αθλήματος επί κοντώ να διεξάγεται, όχι εντός ενός σταδίου αλλά στο κέντρο της Αθήνας. Το 1ο Athens Street Pole Vault έγινε το 2013 στο Ζάππειο, ακολούθησε το 2014 η διοργάνωση στη Μαρίνα του Φλοίσβου και από το 2015 η διοργάνωση μεταφέρθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

Στόχος των ανθρώπων του ΑΓΕΣ Κάμειρος είναι να φέρουν τη διοργάνωση για πρώτη φορά στη Ρόδο και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, να γίνει τουλάχιστον στο νησί μας ο αγώνας των γυναικών. «Σύμμαχος» των διοικούντων τον ροδίτικο σύλλογο, θα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Νικόλ Κυριακοπούλου που ανήκει στον ΑΓΕΣ Κάμειρος. Μάλιστα η Κυριακοπούλου είχε προσκαλέσει στο νησί μας, τον περασμένο Ιανουάριο, τη Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ, με τις δύο αθλήτριες να δίνουν το «παρών» στους αγώνες που είχε διοργανώσει ο σύλλογος στον Άγιο Σουλά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ