Επιστολή προς την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας απέστειλε ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «Ροδήλιος» με αφορμή τρία έγγραφα, των οποίων έγινε αποδέκτης και που δείχνουν (σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Ιωάννη Παπασταματάκη) την πορεία της προς την κατάρρευση. Συγκεκριμένα και βάσει όσων αναφέρει ο κ. Παπασταματάκης στην επιστολή του, η Ομοσπονδία αποφάσισε να ματαιώσει την καθιερωμένη διοργάνωση των Ημερών Νεολαίας, ενώ προσπαθεί να αλλάξει τις ημερομηνίες των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Elite και Όμνιουμ. Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Ροδήλιου στην επιστολή του:

«Κύριε πρόεδρε και μελή της ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας
Τρεις είναι οι ειδήσεις του τελευταίου μήνα που χαρακτηρίζουν το αδιέξοδο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και την αμετάκλητη πορεία της προς την κατάρρευση.
α) Την επιστολή στης 2 Αυγούστου Αρ. Πρωτ: 2018 με θέμα την ενημέρωση των σωματίων σχετικά με την Έκδοση δελτίων και την ασφάλιση των αθλητών.
β) Την επιστολή στης 10 Αυγούστου Αρ. Πρωτ: 2060 με θέμα την Ματαίωση Πανελλήνιων Ημερών Νεολαίας 2017.
γ) Την μεθοδευμένη προσπάθεια για αλλαγή ημερομηνιών στα πανελλήνια πρωταθλήματα πίστας Elite και Όμνιουμ.

Οι τρεις αυτές ειδήσεις έχουν κοινή βάση και η έκρηξη είναι αναπόφευκτη. Αναγκάζομαι και απευθύνομαι δημόσια σε σας κύριε πρόεδρε και μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για να εκφραστώ σαν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ποδηλατικού ομίλου Ρόδου «Ροδήλιος» και για να σας πω ότι η ανάπτυξη και η ισονομία στην ποδηλασία, μας ανήκει και είναι δικαίωμα του Έλληνα ποδηλάτη και των σωματείων τα οποία πρέπει να εκπροσωπείτε και να υπηρετείτε.
Κύριε πρόεδρε και μέλη της ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας, ελπίζω και εύχομαι να πρυτανέψει η σύνεση και η λογική και εύχομαι να μη φανείτε μοιραίοι για την Ελληνική ποδηλασία.
Καλό Καλοκαίρι!
Ιωάννης Παπασταματάκης
Πρόεδρος του Δ Σ του Ροδήλιου»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ