Ειδήσεις

热烈欢迎习近平主席莅临罗德岛

Στη Ρόδο αναμένεται σήμερα το μεσημέρι και πιο συγκεκριμένα περί ώραν 14.10, ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ, για 24ωρη περίπου παραμονή, «καθ’οδόν» προς την Βραζιλία, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

Αν και πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη, «τιμής ένεκεν» θα του γίνει θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι θα φτάσουν στο νησί μια ώρα ενωρίτερα.

Ο Κινέζος ηγέτης θα φτάσει στο νησί, όπως ξανάγραψε η «δ» με το προεδρικό αεροπλάνο και θα συνοδεύεται από περίπου 250 αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και 7 κορυφαίοι κυβερνητικοί.
Στο νησί βρίσκεται εξάλλου από προχθές και ο Πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα κ. Ζου Χιαόλι, ο οποίος φρόντισε τα της προετοιμασίας, ενώ, ενδιαμέσως πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφέρεια και στον Δήμο Ρόδου.
Περιττό να σημειωθεί ότι έχουν ληφθεί ήδη «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας, τόσο στο αεροδρόμιο Ρόδου, όσο και στο ξενοδοχείο και πέριξ αυτού, αλλά και στο Μέγαρο του Μεγάλου Μαγίστρου, το οποίο θα κλείσει για λόγους ασφαλείας, στις 3 το απόγευμα. Προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου, θα παραθέσει γεύμα, στο ξενοδοχείο «Rodos Palace» ο Ελληνας Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας, στο οποίο θα παρακαθήσουν, εκτός του Πρωθυπουργού, Ελληνες και Κινέζοι αξιωματούχοι.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται φυσικά οι προσφωνήσεις των δύο ηγετών, καθώς μάλιστα τις δύο χώρες συνδέουν δεσμοί φιλίας από αρχαιοτάτων χρόνων, μέχρι σήμερα.
Το απόγευμα της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχθεί και θα ξεναγήσει στο Μέγαρο του Μεγάλου Μαγίστρου τον Κινέζο Πρόεδρο, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιήσουν και έναν μικρό περίπατο στη Μεσαιωνική Πόλη.

Ο κ. Αντ. Σαμαράς αναμένεται να αναχωρήσει από τη Ρόδο για την Αθήνα περί ώραν 21.00, η δε κινεζική αντιπροσωπεία το πρωί της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες (σημ.: το επίσημο πρόγραμμα δεν ανακοινώθηκε για αυτονόητους λόγους), στο Μέγαρο των Ιπποτών θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη, μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων αξιωματούχων, με επίκεντρο την ανάπτυξη. Από ελληνικής πλευράς θα παρακαθήσουν, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδιας και ο υπουργός Αιγαίου κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης. Σημειώνεται επίσης ότι τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύει, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη.
Περιττό να σημειωθεί ότι η επίσκεψη στη Ρόδο του πρώτου πολίτη της Κίνας, όπως έγραψε και την Πέμπτη η «δημοκρατική», θεωρείται και πράγματι είναι για το νησί «κορυφαίο γεγονός» και μάλιστα με παγκόσμια διάσταση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ είχε συναντηθεί με τον κ. Αντ. Σαμαρά και το 2013, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Κίνα, για προσέλκυση επενδύσεων και τουριστών.
Η επίσκεψη έχει συμβολική σημασία, επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και υπογραμμίζει την πρόθεση της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα στο πλαίσιο που έχει τεθεί με την ανταλλαγή των επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών.

Τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος επισήμανε πως η Κίνα θα αγοράσει ομόλογα όταν η Ελλάδα εκδώσει και πάλι χρέος, σε μια επίδειξη υποστήριξης προς τη χώρα.
Η Ελλάδα ελπίζει πως οι κινεζικές επενδύσεις θα βοηθήσουν να τονωθεί η οικονομία της και να περάσει στην ανάπτυξη. Η Κίνα βλέπει τη στρατηγική θέση της Ελλάδας, ως πύλη τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς την Αφρική για τη διάθεση των κινεζικών προϊόντων.

Οι Ρόδιοι, γνωστοί διεθνώς για τη φιλοξενία τους, αλλά και για την αγάπη και τον σεβασμό τους προς τον κινεζικό λαό, καλωσορίζουν τον ηγέτη της μεγάλης χώρας στο «σμαραγδένιο νησί» και του εύχονται ευχάριστη παραμονή. Επίσης του εύχονται δύναμη και υγεία, ώστε επί των ημερών του η Κίνα να σημειώσει νέα άλματα προόδου και ανάπτυξης, που είναι προϋπόθεση για την ευημερία του Λαού της.

Βιογραφικό σημείωμα
του Σι Τζινπίνγκ
Ο Σι Τζινπίνγκ, εθνότητας Χαν, γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1953. Κατάγεται από το Φουπίνγκ της επαρχίας Σαανσί. Τον Ιανουάριο του 1969 άρχισε να εργάζεται. Έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας τον Ιανουάριο του 1974. Είναι απόφοιτος Μαρξιστικής Θεωρίας και Ιδεολογικής Πολιτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστήμων του Πανεπιστημίου Τσινγκχουά. Έλαβε πρακτική μεταπτυχιακή εκπαίδευση και είναι δόκτορας της Νομικής.
1969-1975 Ως μορφωμένος νέος στάλθηκε στην ύπαιθρο και εργάστηκε στην ταξιαρχία Λιανγκτζιαχέ, της κομμούνας Γουέν-ανγί, στην κομητεία Γιαντσουάν, της επαρχίας Shaanxi, όπου και υπηρέτησε ως γραμματέας του κομματικού πυρήνα.
1975-1979 Φοιτητής Βασικής Οργανικής Σύνθεσης του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Τσινγκχουά.
1979-1982 Γραμματέας στο Γενικό Γραφείο του Συμβουλίου της Επικρατείας της ΛΔΚ και του Γενικού Γραφείου της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής (ως αξιωματικός σε ενεργή υπηρεσία)
1982-1983 Αναπληρωτής γραμματέας της κομητειακής Επιτροπής του ΚΚΚ της κομητείας Τζενγκντίγκ, στην επαρχία Χεμπέϊ.
1983-1985 Γραμματέας της κομητειακής Επιτροπής του ΚΚΚ της κομητείας Τζενγκντίνγκ στην επαρχία Χεμπέϊ.
1985-1988 Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής της Δημοτικής Επιτροπής του ΚΚΚ και αντιδήμαρχος του δήμου Χιαμέν, στην επαρχία Φουτζιέν.
1988-1990 Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΚ της Νομαρχίας Νίνγκντε στην επαρχία Φουτζιέν.
1990-1993 Γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής του ΚΚΚ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης του δήμου Φουτζόου στην επαρχία Φουτζιέν.
1993-1995 Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής της Επαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΚ της επαρχίας Φουτζιέν, γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής του ΚΚΚ του δήμου Φουτζόου και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης του δήμου Φουτζόου.
1995-1996 Αναπληρωτής γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΚ της επαρχίας Φουτζιέν, γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής του ΚΚΚ του δήμου Φουτζόου και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης του δήμου Φουτζόου.
1996-1999 Αναπληρωτής γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΚ της επαρχίας Φουτζιέν.
1999-2000 Αναπληρωτής γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΚ και ενεργός κυβερνήτης της επαρχίας Φουτζιέν.
2000-2002 Αναπληρωτής γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΚ και κυβερνήτης της επαρχίας Φουτζιέν (1998-2002 Σπούδασε μαρξιστική θεωρία και ιδεολογική πολιτική εκπαίδευση σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα μέσω πρακτικής στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Τσινγκχουά και αποφοίτησε ως δόκτορας της Νομικής).

2002 Αναπληρωτής γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΚ και ενεργός κυβερνήτης της επαρχίας Τζετζιάνγκ.
2002-2003 Γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΚ και ενεργός κυβερνήτης της επαρχίας Τζετζιάνγκ.
2003-2007 Γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΚ και πρόεδρος της Διαρκής Επιτροπής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της επαρχίας Τζετζιάνγκ.
2007 Γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής του ΚΚΚ του δήμου της Σαγκάης.
Από το 2007 Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, πρόεδρος της Σχολής του Κόμματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ.
2008 Εξελέγη αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

2010 Ανέλαβε αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του ΚΚΚ και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Εναλλακτικό μέλος της 15ης Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, μέλος της 16ης και της 17ης Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της 17ης Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της 17ης Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ και γραμματέας της Γραμματείας της 17ης Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ. Εξελέγη αντιπρόεδρος της ΛΔΚ κατά την πρώτη συνάντηση της 11ης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου