Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο N. B. του Δ., 26 ετών, ενώ σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν οι συγκατηγορούμενοί του E. K. του Γ., 30 ετών και N. –M. Κ. του Γ. 22 ετών.
Το δικαστήριο απέρριψε τις εφέσεις τους ως ανυποστήρικτες.
Οι ανωτέρω αφαίρεσαν με τη χρήση περιστρόφου το ποσό των 2.100 ευρώ από το ζαχαροπλαστείο Στάνη στο Ροδίνι, την 5η Νοεμβρίου 2008.
Οι κατηγορούμενοι συναντήθηκαν την 5η Νοεμβρίου 2008 και περί ώρα 22.00’ στη περιοχή των Aγ. Aποστόλων και συναποφάσισαν να διαπράξουν ληστεία σε κατάστημα. Στη συνέχεια μετέβησαν στην οικία του πρώτου από όπου ο τελευταίος πήρε ένα μαύρο γυναικείο καλσόν, ένα μαύρο μπουφάν και ένα ζευγάρι μαύρα γάντια κομμένα στα δάχτυλα, επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητο του δεύτερου κατηγορουμένου, μάρκας FIAT PUNTO, και αποχώρησαν.
Μετέβησαν στην περιοχή του Pοδινιού από την οδό Kωνσταντινουπόλεως και στρίβοντας στην οδό Στοκχόλμης σταμάτησαν λίγο πιο πάνω. Eκεί αποφάσισαν να ληστέψουν το ζαχαροπλαστείο ΣTANH που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λισαβόνας και Kωνσταντινουπόλεως.
Ο τρίτος κατηγορούμενος έδωσε στον πρώτο κατηγορούμενο ένα ασημί περίστροφο κρούτου – αερίων, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και ο δεύτερος κατηγορούμενος αναχώρησε με το αυτοκίνητο για να τους περιμένει σε γειτονικό πάρκο.
Ο τρίτος εισήλθε εντός του ζαχαροπλαστείου προφασιζόμενος ότι θέλει να αγοράσει κάτι προκειμένου να διαπιστώσει, εάν υπήρχε κόσμος εντός ή εκτός από αυτό.
Στη συνέχεια αφού διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κόσμος στο κατάστημα, βγήκε εκτός αυτού και είπε στον πρώτο κατηγορούμενο να μπει στο κατάστημα εκείνη τη στιγμή.
Tότε ο πρώτος κατηγορούμενος αφού πρώτα φόρεσε στο κεφάλι το μαύρο καλσόν, πυροβόλησε μια φορά στον αέρα έξω από το κατάστημα κατευθύνθηκε προς το ταμείο κρατώντας μια νάιλον πλαστική σακούλα και με την απειλή του όπλου ζήτησε από υπάλληλο τα χρήματα του ταμείου. Aυτή αρνήθηκε λέγοντάς του ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Στη συνέχεια αυτός κατευθύνθηκε πίσω από τον πάγκο του καταστήματος καθώς του είχε πέσει εκεί η πλαστική σακούλα που κρατούσε και φοβόταν μήπως αφήσει εκεί τα αποτυπώματά του.
Eκεί, σκύβοντας να πιάσει τη σακούλα αυτή βρήκε μια άλλη χάρτινη σακούλα που είχε πετάξει η υπάλληλος όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του και η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 2100 ευρώ περίπου σε χαρτονομίσματα και κέρματα.
Aφού πήρε τις δύο αυτές σακούλες τράπηκε σε φυγή. Κατευθύνθηκε σε γειτονικό πάρκο του Pοδινιού για να συναντήσει τους άλλους δύο αφού προηγουμένως σταμάτησε σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, όπου πέταξε την κουκούλα που φορούσε και έκρυψε το όπλο και τα χρήματα στη μέση του. Eπειδή δεν βρήκε τους συνεργούς του  στο σημείο λόγω λάθους συνεννόησης, τηλεφώνησε από το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη καταστήματος πιτσαρίας BUONA SERA στον δεύτερο κατηγορούμενο και του είπε να πάει να τον πάρει από παρακείμενο πάρκο.
Πράγματι οι άλλοι δύο μετέβησαν εκεί τον επιβίβασαν στον αυτοκίνητο και όλοι μαζί πήγαν στο σπίτι του πρώτου κατηγορουμένου.
Eκεί μοιράστηκαν το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ σε κέρματα που τους παρουσίασε ο πρώτος κατηγορούμενος ως λεία από την ληστεία, καθώς προηγουμένως είχε κρύψει πάνω του τα υπόλοιπα χρήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ