Στο Δημαρχείο Ρόδου βρίσκεται σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο 13 και 14 Ιανουαρίου 2017 η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, που πραγματοποιεί δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ρόδου και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ο μαστογραφικός έλεγχος, προσφέρεται σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών οι οποίες δεν έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή επαρκή  ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, θα συνεχίσει ελέγχους και στο Δημαρχείο Αφάντου στις 15 και 16 Ιανουαρίου. Ο έλεγχος πραγματοποιείται από τις 09:00-13:00 με σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί.

Στο ίδιο πλαίσιο ο δήμος Ρόδου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, με θέμα την πρόληψη, τη διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Τόσο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος όσο και η αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Ζωάννου, τόνισαν ότι στόχος είναι να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της ασθένειας.

Για τη νόσο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης μίλησαν εξειδικευμένοι γιατροί του νοσοκομείου της Ρόδου. Ομιλήτρια ήταν η Λιάνα Σουλούνια, Ακτινοδιαγνώστης Διευθύντρια του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού και ο Νικόλαος Χριστοδούλου Χειρουργός Επιμελητής Α΄.

Ο δήμαρχος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εισηγητές-γιατρούς για την επιστημονική τεκμηρίωση της δράσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σύνολο του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Ρόδου και των Κέντρων Υγείας του νησιού, οι οποίοι μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους νησιώτες.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ