Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου από κακουργημάτων ο Α. Α. του Γ. 32 ετών, κάτοικος Αρχαγγέλου, που κρίθηκε ένοχος διακεκριμένων κλοπών.
Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών, ενώ σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή είχε καταδικαστεί από το πρωτόδικο  δικαστήριο και ο συγκατηγορούμενος του Π. – Τ. Μ. του Μ. Ε. 25 ετών, κάτοικος Αφάντου.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν το Δεκέμβριο του 2013 από αστυνομικούς του Α.Τ. Αρχαγγέλου.
Την 04.30 ώρα της 23ης Δεκεμβρίου 2013 το ΑΤ Αρχαγγέλου ενημερώθηκε για κλοπή η οποία διαπράχθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του κ. Μιχαήλ Νεσγού, το οποίο βρίσκεται επί της Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου, στο ύψος των Μασάρων.
Αμεσα οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι είχαν παραβιαστεί οι αυτόματοι πωλητές τσιγάρων και είχαν προκληθεί φθορές στο κατάστημα από την προσπάθεια των δραστών να εισέλθουν σ’ αυτό.
Από διερχόμενους οδηγούς έγιναν αντιληπτοί οι δύο δράστες οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, όπως προκύπτει και από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Όταν είδαν τους πολίτες τράπηκαν σε φυγή πεζοί, κατορθώνοντας να διαφύγουν σε παρακείμενα χωράφια.
Από έρευνα που έγινε στη γύρω περιοχή, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων από το πρατήριο και απέναντι από αυτό, σταθμευμένο σε παράδρομο της Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου, επιμελώς κρυμμένο πίσω από θάμνους και με το κλειδί στη μίζα, το υπ’αριθ. ΡΟΖ-1008 αυτοκίνητο τύπου FIAT PUNTO, χρώματος κίτρινου, ιδιοκτησίας του πρώτου κατηγορούμενου, στο πορτ μπαγκάζ και στις πίσω θέσεις του οποίου υπήρχαν δέκα άδεια μεγάλα μπιτόνια συνολικά (20-25 λίτρων το καθένα), τα οποία μύριζαν βενζίνη.
Περί ώρα 08.00 της 23ης Δεκεμβρίου 2013, εμφανίστηκε στο ΑΤ Αρχαγγέλου ο πρώτος κατηγορούμενος, με σκοπό να δηλώσει κλοπή του οχήματός του, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία του διεπράχθη από την 00.30 έως και την 07.30 της ίδιας μέρας.
Κατά την εξέτασή του υπέπεσε σε αντιφάσεις και εν τέλει ομολόγησε ότι ουδέποτε εκλάπη το αυτοκίνητό του και ότι ψευδώς ανέφερε ότι είχε κλαπεί προκειμένου να δικαιολογήσει την ύπαρξή του στο σημείο που εντοπίστηκε ενώ ομολόγησε ότι είναι ένας εκ των δύο δραστών της κλοπής που διεπράχθη στο ανωτέρω πρατήριο υγρών καυσίμων. Κατονόμασε εξάλλου τον δεύτερο δράστη ως συνεργό του.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία, όπου διαμένουν οι κατηγορούμενοι και σε έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αλυσοπρίονο, 5 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών κάτω από κρεβάτι και πέντε τσουβάλια σκυλοτροφής. Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι το αλυσοπρίονο αφαιρέθηκε από τον δεύτερο από τις εγκαταστάσεις του Golf Αφάντου, την 28/29-02-2012. Από το αρχείο του ΑΤ Αρχαγγέλου προέκυψε ότι παραβιάστηκαν δύο φορές οι εγκαταστάσεις του Golf Αφάντου και αφαιρέθηκαν ακόμη έξι εικοσάλιτρα μπιτόνια με βενζίνη, ένα αλυσοπρίονο, μία αντλία νερού, ένα καροτσάκι μεταφοράς αντικειμένων, ένα σετ γερμανικών κλειδιών και μία μικρή μηχανή χορτοκοπτικού.
Ο δεύτερος εκτός από τα δύο ανωτέρω ανευρεθέντα εργαλεία δήλωσε ότι αφαίρεσε και την αντλία βενζίνης ενώ για τα λοιπά αντικείμενα δεν γνώριζε το οτιδήποτε. Επίσης προέκυψε ότι την 16/17 Δεκεμβρίου 2013, το βράδυ, άγνωστος δράστης με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου παραβίασε το κατάστημα με την επωνυμία «ANIMAL FOOD» ιδιοκτησίας του κ. Κωνσταντίνου Διάκου στ’ Αφάντου και αφαίρεσε οκτώ τσουβάλια σκυλοτροφής.
Τους αποδόθηκε εξάλλου και διάρρηξη που έγινε στο πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του κ. Δημητρίου Λυριστή στο 22ο χιλιόμετρο Ρόδου-Λίνδου απ’ όπου αφαιρέθηκαν 4.000 ευρώ σε μετρητά από το ταμείο και ηλεκτρονικές συσκευές εσωτερικής μαγνητοσκόπησης.
-Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το ίδιο δικαστήριο και ο ο Α. Γ. του Ρ., υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος την 22α Ιουλίου 2013 αφαίρεσε στην Κω από την οικία της κ. Φωτεινής Λαζαρίδη του Ιβάν, χρυσά κοσμήματα και συγκεκριμένα 5 ασημένια δακτυλίδια, ένα ανοξείδωτο δακτυλίδι, ένα χρυσό δακτυλίδι, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, ένα ρολόι με διάφανη πέτρα και ένα σκουλαρίκι λευκόχρυσο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ