Η επικείμενη τουριστική σεζόν προδιαγράφεται ιδιαίτερα πετυχημένη για τη Ρόδο, καθώς οι κρατήσεις απ’ τις τουριστικές αγορές παρουσιάζουν σημαντική αύξηση. Διαφαίνεται μάλιστα και η επιστροφή των ποιοτικών τουριστών από τη Ρωσία, οι οποίοι απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια από τη Ρόδο.
Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου δήλωσε σχετικά με τη ρωσική αγορά: «Πληροφορίες από τουριστικά πρακτορεία αναφέρουν ότι υπάρχουν αυτή την περίοδο κρατήσεις που υπήρχαν πέρυσι τέτοια εποχή. Υπάρχει μάλιστα υψηλότερη ζήτηση για πεντάστερα ξενοδοχεία όχι για ξενοδοχεία τριών αστέρων, όπως πέρυσι. Διαφαίνεται ότι θα έχουμε ποιοτικότερο τουρισμό από τη Ρωσία φέτος. Γενικά η ρωσική αγορά αναμένεται να κινηθεί φέτος καλά καθώς έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα με την έκδοση της βίζας. Παράλληλα, φαίνεται ότι οι Ρώσοι θα αποφύγουν την Τουρκία λόγω των γεγονότων».
Η κ. Παπαβασιλείου ανέφερε παραπέρα ότι η τουριστική σεζόν θα εξελιχθεί θεαματικά σε περίπτωση που δεν υπάρξουν απρόοπτα, σημείωσε όμως ότι η Περιφέρεια διαθέτει τα μέσα και την τεχνογνωσία ώστε να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα απαιτητικές καταστάσεις, όπως έκανε και στο παρελθόν. Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί βασικό στόχο της Περιφερειακής Αρχής και της Διεύθυνσης Τουρισμού η επιμήκυνση της διάρκειας της σεζόν και το άνοιγμα των νέων αγορών. Ήδη θα πραγματοποιούνται τακτικές πτήσεις από την Ιορδανία στη Ρόδο, ενώ στα «σκαριά» είναι η προσέλκυση τουριστών από το Ιράν μέσω Τουρκίας.
«Όλες οι ενδείξεις για την επικείμενη σεζόν είναι πολύ καλές. Οι προκρατήσεις εξελίσσονται θετικά. Τα ποσοστά της αύξησης των κρατήσεων είναι όντως εντυπωσιακά, μην ξεχνάμε όμως ότι αντίστοιχα νούμερα θα πετυχαίναμε και πέρυσι.  Λόγω του προσφυγικού προβλήματος  δεν λειτούργησαν οι προκρατήσεις από το Νοέμβριο του 2015 μέχρι και το Μάρτιο του 2016 οπότε και οι ξενοδόχοι αναγκάστηκαν να κατεβάσουν τις τιμές για να προσελκύσουν επισκέπτες. Φέτος οι προκρατήσεις λειτούργησαν κανονικά οδηγώντας σε μεγάλα ποσοστά κρατήσεων και κερδισμένοι της σεζόν θα είναι αυτοί οι οποίοι δεν έδωσαν μεγάλες εκπτώσεις. Γενικά, αν δεν σημειωθεί κάποιο απρόοπτο θα έχουμε μία πολύ καλή τουριστική σεζόν.
Στόχος της Περιφέρειας είναι να βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα,  ώστε να διαχειριστεί κάθε απρόοπτο. Στο παρελθόν χειριστήκαμε με αποτελεσματικότητα απαιτητικές καταστάσεις…
Επίσης βασικός μας στόχος είναι να επεκτείνουμε τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, να ανοίξουμε νέες αγορές και να εδραιώσουμε μία εικόνα ομαλότητας και ηρεμίας για να μας εμπιστεύονται οι τουρ οπερέιτορς και οι αεροπορικές εταιρείες και να φέρνουν στον τόπο ποιοτικούς τουρίστες», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ