Μια απόλυτα φυσική μέθοδος που βασίζεται στο αίμα μας και τις θαυματουργές ιδιότητες των αιμοπεταλίων, μπορεί να επαναφέρει την πυκνότητα σε δύσκολες μορφές αλωπεκίας, όπως η γυροειδής αλωπεκία, ένα αυτοάνοσο νόσημα που, αν και δεν είναι απειλητικό για την υγεία, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του ασθενούς. Πρόκειται για την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, που ξεχωρίζει για το μη επεμβατικό χαρακτήρα της και χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Όπως αποκαλύπτει η δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος-αφροδισιολόγος και επιστημονική διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε παιδιά που πάσχουν από γυροειδή αλωπεκία. Αναφέρεται, μάλιστα, στο περιστατικό 13χρονου ασθενούς που ξεκίνησε θεραπεία, ενώ όλες οι προηγούμενες μέθοδοι είχαν αποτύχει και η ψυχολογία του ήταν αρνητικά επηρεασμένη. Τη στιγμή της έναρξης της θεραπείας εμφάνιζε σχεδόν ολική γυροειδή αλωπεκία (της τάξης του 80%) ενώ μετά την ολοκλήρωση των έξι συνεδριών στο τριχωτό και τα φρύδια, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, αφού υπήρξε σχεδόν πλήρης επαναφύτρωση. Το ευτυχές είναι ότι βελτιώθηκε η ψυχολογική κατάσταση του μικρού ασθενούς. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση δίδυμων αγοριών, τα οποία έπειτα από 9 συνεδρίες, είχαν εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα.

H δρ Αμαλία Τσιατούρα

Ποια είναι η διαδικασία της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP;

Η διαδικασία εφαρμόζεται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και βασίζεται στο αίμα του ασθενούς- ενδιαφερόμενου. Αφού γίνει αιμοληψία από τον ενδιαφερόμενο, ακολουθεί η επεξεργασία του αίματος. Στην επεξεργασία γίνεται διαχωρισμός του πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος με φυγοκέντριση και στη συνέχεια ακολουθεί ενεργοποίηση του πλάσματος με ιόντα ασβεστίου. Τέλος, ο εξειδικευμένος γιατρός εγχέει το ενεργοποιημένο πλάσμα στο τριχωτό της κεφαλής με τη μορφή μεσοθεραπείας.

Πως δρα η θεραπεία;

Η θεραπεία ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα των τριχοθυλακίων και οδηγεί σε επαναφύτρωση τριχών. Επίσης, αυξάνει το μέγεθος της διαμέτρου της τρίχας και επιμηκύνει το στάδιο ανάπτυξής της (αναγενής φάση), με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μην πέφτουν πρόωρα. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά καθώς προκαλεί φύτρωση νέων τριχών, σταματά την τριχόπτωση και παράλληλα δυναμώνει τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά.

Όχι μόνο για τη γυροειδή αλωπεκία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP μπορεί να εφαρμοστεί και ως αντιγηραντική μέθοδος, σε περιπτώσεις ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας, καθώς και έπειτα από μεταμόσχευση μαλλιών, ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών στην επούλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο www.cosmeticdermamedicine.gr

ή καλέστε:

Αθήνα: +30 210 6980451

Κηφισιά: +30 210 6232220

Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240

Πάτρα: +30 2610 226562

Ρόδος: +30 22410 32700

Λεμεσός: +357 25251040

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ