Όπως δείχνουν οι μετρήσεις του Traveltainment, οι κρατήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών για Χουργκάντα και Μάρσα Αλάμ, ήταν αρκετά αυξημένες και τον Σεπτέμβριο, με την πρώτη να παρουσιάζει αύξηση 86% και τη δεύτερη να σκαρφαλώνει στο 121% φανερώνοντας την προτίμηση των Γερμανών σε διακοπές στα παραλιακά μέρη της Ερυθράς Θάλασσας.

Και για την Ελλάδα ο Σεπτέμβριος αποδείχθηκε πολύ καλός μήνας ως προς τις κρατήσεις Γερμανών τουριστών, με το Ηράκλειο και τη Ρόδο να ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις και να παρουσιάζουν αύξηση 27% και 35% αντίστοιχα.

Μετά από αρκετούς μήνες που τα Κανάρια Νησιά παρουσίαζαν πτώση στις κρατήσεις, τώρα εμφανίζουν βελτιωμένα νούμερα. Συγκεκριμένα, οι κρατήσεις για Φουερτεβεντούρα αυξήθηκαν κατά 9%, ενώ υπόλοιποι δημοφιλείς προορισμοί, όπως Λας Πάλμας, Τενερίφη και Arrecife, δείχνουν να περιορίζουν τις πτωτικές τάσεις.

Παράλληλα, η Πάλμα, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο όσον αφορά τον όγκο ταξιδιωτών, κατέγραψε αύξηση του 4%, σε σχέση με τα χαμηλά επίπεδα κρατήσεων των τελευταίων δύο μηνών.

Άκρως διαφορετική είναι η κατάσταση στην Τουρκία, με την Αττάλεια να «υποφέρει» από διψήφια πτώση στις κρατήσεις της, ύψους 36% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ωστόσο, ο αριθμός των  ταξιδιωτών δείχνει πως παρέμεινε το δεύτερο κατά σειρά μεγαλύτερο αερδρόμιο.

.Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ