Η πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα υπήρξε ανέκαθεν καταστροφική. Αυτό το βιώσαμε.

Μέχρι χθες υπήρχαν υπόνοιες ότι η κυβερνητική πολιτική εξυπηρετούσε συμφέροντα «ημετέρων της». Αυτό πλέον μας το απέδειξε περίτρανα.

Μόλις μία ημέρα μετά τη συζήτηση για τη διαφθορά στην Βουλή, όπου ο πρωθυπουργός διέρρηξε τα ιμάτια του, η κυβέρνηση προχωρά χωρίς διαγωνισμό, αλλά με διαπραγμάτευση με συγκεκριμένες εταιρείες της επιλογής της, σε δημοπράτηση της κατασκευής προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης στην Κω προϋπολογισμού 4.500.000€!

Το πάρτι της πρώτη φορά αριστεράς συνεχίζεται…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ουδέποτε είχε προγραμματισμό και άποψη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Αφού έκανε την Κω ένα ξέφραγο αμπέλι, αφού δέσμευσε τη χώρα με διεθνείς συμφωνίες, αφού αγνόησε επιδεικτικά τους Κώους προκαλώντας την αγανάκτησή τους, η κυβέρνηση προβαίνει σήμερα στην κατασκευή κλειστού Κέντρου Κράτησης.

Σαν αυτά που όταν ήταν στην αντιπολίτευση πολεμούσε με μανία και κατηγορούσε ως ακραία την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πήρε δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Σαν αυτά που όταν ανέλαβε τα κυβερνητικά καθήκοντα έσπευσε να κλείσει για να υπηρετήσει τις ιδεοληψίες της.

Ξεχνούν βέβαια οι κυβερνώντες να απολογηθούν στον ελληνικό λαό για τη μανία που επέδειξαν στο κλείσιμο αυτών των κέντρων μετατρέποντας έτσι τα νησιά μας σε πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών και σε απέραντα και άναρχα hot spot.

Η κυβέρνηση, πάντως, συνεχίζει με την ίδια συνταγή.

Και πάλι αδιαφορεί για την άποψη των Κώων.

Αποφεύγει κάθε συζήτηση μαζί τους. Τους αγνοεί επιδεικτικά.

Επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε ήδη τονίσει: οι Κώοι δεν ενδιαφέρουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ας καταλάβουν επιτέλους οι κύριοι της κυβέρνησης ότι δεν δικαιούνται να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους κατοίκους και τους φορείς του τρίτου τουριστικού προορισμού της χώρας.

Επιτέλους, ας δείξουν τον δέοντα σεβασμό.

Τοπική Οργάνωση Κω

Νέας Δημοκρατίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ