«Παραλήρημα» επικρατεί στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ με το Τζόκερ να μοιράζει σήμερα Κυριακή το αστρονομικό ποσό των 14 εκατ. ευρώ. Μετά από 15 συνεχόμενα τζακ ποτ, όλοι αναζητούν την τύχη τους. Η προσέλευση στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στη Ρόδο είναι αυξημένη και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα λίγες ώρες πριν την κλήρωση!
Το σερί των τζακποτ ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου του 2016 και συνεχίζει ακάθεκτο. Ωστόσο, δεν πρόκειται για το μεγαλύτερο  τζακ ποτ στην ιστορία, καθώς τον Απρίλιο του 2010 το Τζόκερ είχε μοιράσει σε τρεις τυχερούς, το ποσό των 19,2 εκατ. ευρώ, έπειτα από 14 τζακ ποτ. Το ένα από τα δελτία παίχθηκε στη Ρόδο, σε πρακτορείο στο κέντρο της πόλης!
Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό του Τζόκερ δόθηκε τον Νοέμβριο του 2014 όταν δύο τυχεροί μοιράστηκαν συνολικά 18,4 εκατ. ευρώ. Το τελευταίο μεγάλο ποσό «έπεσε» στη Ρόδο τον Ιανουάριο του 2016. Το «χρυσό» δελτίο παίχθηκε σε πρακτορείο στην Ιαλυσό και ο υπερτυχερός κέρδισε 1,2 εκατ. ευρώ.
Μπορεί τα μεγάλα τζακ ποτ να φέρνουν τον κόσμο στα πρακτορεία, όταν όμως τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ είναι μικρότερα, παίζουν μόνον οι τακτικοί παίκτες. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος των ιδιοκτητών πρακτορείων ΟΠΑΠ στη Ρόδο, κ. Αναστάσιος Λυριστής ακόμη και όσοι σπεύδουν να προκαλέσουν την τύχη τους, δεν δαπανούν μεγάλα ποσά, όπως παλιά.
«Σε κάθε μεγάλο τζακ ποτ υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση. Το ποσό είναι αρκετά υψηλό αυτή τη φορά και πιθανότατα την Κυριακή η κίνηση θα είναι αυξημένη στα πρακτορεία. Στα μεγάλα τζακ ποτ δεν παίζουν μόνον οι τακτικοί παίκτες. Βέβαια, τα ποσά που παίζονται πλέον δεν είναι μεγάλα. Ένα δελτίο το πολύ να κοστίσει μέχρι 20 ευρώ ενώ παλαιότερα είχαμε δελτία ακόμη και των 500 ευρώ, όταν το τζόκερ μοίραζε εκατομμύρια. Ο κόσμος όμως μετράει πλέον και το ευρώ. Το Τζόκερ είναι το τρίτο δημοφιλέστερο παιχνίδι του ΟΠΑΠ μετά το στοίχημα και το ΚΙΝΟ. Σε όλα όμως τα παιχνίδια δεν παίζονται μεγάλα ποσά», εξήγησε ο κ. Λυριστής, ο οποίος σημείωσε ότι και η πώληση των λαχείων παρουσιάζει μείωση σε σύγκριση με τις εποχές προ κρίσης.  Και τα λαχεία κινούνται με τους σταθερούς παίκτες.
Οι εποχές απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι εύκολες ούτε και για τους ίδιους τους πρατηριούχους… Λόγω της κρίσης μειώθηκαν σημαντικά οι τζίροι και προφανώς τα κέρδη των ιδιοκτητών των πρακτορείων. Τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει πρακτορεία στη Ρόδο, ενώ πιο συχνά αλλάζουν χέρια.
«Στη Ρόδο υπάρχουν συνολικά 65 πρακτορεία. Την τελευταία τριετία έχουν κλείσει δυο-τρία, ενώ αρκετά έχουν μεταβιβαστεί σε νέους ιδιοκτήτες», δήλωσε κ. Λυριστής, ο οποίος δίνει και μία συμβουλή σ’ όσους θελήσουν να προκαλέσουν την τύχη τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το Τζόκερ είναι ένα παιχνίδι τύχης. Δεν χρειάζεται να ξοδεύει κανείς μεγάλα ποσά και μόνο όταν υπάρχει μεγάλο τζακ ποτ. Καλό θα είναι να συμμετέχει κανείς σε όσες περισσότερες κληρώσεις γίνεται, έστω και συμπληρώνοντας μόνο μία στήλη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ